Kultúra

Wass Albert-estet tartanak Hódmezővásárhelyen a Költészet napja alkalmából

Wass Albert-estet tartanak Hódmezővásárhelyen a Költészet napja alkalmából

2017. április 3., hétfő
Wass Albert-estet tartanak Hódmezővásárhelyen a Költészet napja alkalmából
ismeros_arcok_2015

A Költészet napja alkalmából tartanak Wass Albert-estet a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban pénteken. Az esten az Ismerős Arcok zenekar Simó József előadóművész közreműködésével lép fel.

Simó József

több mint tíz éve ismerte meg

Wass Albert

írásait, majd irodalmi esteket és előadásokat kezdett tartani az író műveiből. Egyik előadásán sikerült megkapnia Wass Albert címét is, és ettől kezdve - bár csak levelezés útján - kapcsolatba kerülhetett az emigráció egyik legkitűnőbb alakjával. Az Ismerős Arcok zenekar egyik küldetésének tekinti a tradicionális és kortárs magyar irodalom népszerűsítését, ezen belül is Wass Albert munkásságának megismertetését. Ezzel erősíteni kívánják közönségük kulturális és nemzeti identitását. Az Építsünk hidat! című műsorban a Zenekar dalai együtt hangzanak el Wass Albert elfeledett vagy eddig eltitkolt gondolataival. A magyarságról, családról, hazaszeretetről szóló dalok és irodalmi alkotások között mindenki megtalálhatja a párhuzamot. Az előadást április 7-én, pénteken 19 órától tekintheti meg a közönség a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.