Kultúra

Lírai sorok ebédre

Lírai sorok ebédre

2017. április 10., hétfő
Lírai sorok ebédre
vers_delben_barnak_laszlo001kf

Ma Radnóti Miklós versét tálalták, holnap az ínyencek József Attila költeményeit hallgathatják. Az Egyetemi Tavasz keretein belül elindult a Vers délben.

Az idén közel háromszáz programot felvonultató Egyetemi Tavasz hagyományos rendezvénye a Vers délben. „Egyik kedvenc költőm

Kányádi Sándor

, aki egy faluban járva megkérdezett egy kisfiút arról, hogy mi a vers. Azt válaszolta neki: a vers az, amit mondani kell” – mondta

Tajti Gabriella

, az SZTE Kulturális Iroda vezetője. Idén a magyar költészet napja alkalmából

Barnák Lászlónak

, a Szegedi Nemzeti Színház színművész-rendezőjének „kellett” szavalnia egy verset, Radnóti Miklós Nem tudhatom című alkotását a Rektori Hivatal előtt.

„Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyerekkorom világa<…>”

Holnap is érdemes lesz kilátogatni, 12 óra 10 perctől

Tóth Péter Lóránt

Radnóti-díjas versmondó adja elő

József Attila

egyik versét, majd délután egy órától a költő szobránál másfél órás versösszeállítással tiszteleg a fiatalon elhunyt lírikus előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.