Kultúra

Pál Tamás karmester kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

Pál Tamás karmester kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

2017. március 8., szerda
Pál Tamás karmester kapja a Szegedért Alapítvány fődíját
szegedert_alapitvany_gala57_gs

Pál Tamás karmester kapja idén a Szegedért Alapítvány fődíját, a várost romba döntő 1879-es árvíz évfordulójának előestéjén rendezett szombati gálaműsoron - tájékoztatta Bódi György a civil szervezet titkára az MTI-t.

Az alapítvány társadalmi-állampolgári kuratóriuma a Debreczeni Pálról elnevezett elismerését

Bátyai Edina

kulturális menedzsernek ítélte oda. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját

Krisztin Tibor

matematikus, a művészeti kuratórium Gregor József-díját pedig

Popovics Lőrinc

szobrászművész veheti át a gálaműsoron.

Pál Tamás

, a fődíjas

Lapis András

szobrászművész Szeged Múzsája című kisplasztikáját kapja, a karcsú, kalapos nőalakkal 2006 óta a szegediek nap mint nap találkozhatnak, hiszen köztéri szoborként a Glattfelder Gyula teret díszíti. A szakkuratóriumok díjazottjai a szobrászművész plakettjét vehetik át. A Szegedi Nemzeti Színházban rendezendő gálaesten

Snétberger Ferenc

gitárművész és tanítványai adnak koncertet. A Szegedért Alapítvány ötlete 1988 októberében született,

Debreczeni Pálnak

, a DOMET Ecsetgyár igazgatójának nevéhez fűződik. A szervezetet azért hozták létre, hogy kifejezze elismerését a város hazai és nemzetközi hírnevét gazdagítóknak. Az alapítvány ezenfelül több mint két évtizede pályázati támogatásokkal járul hozzá a tudományos kutatásokhoz, művészeti tevékenységekhez, tanulmányutakhoz, kongresszusok szervezéséhez, a városhoz kötődő kiadványok megjelentetéséhez és más, értékeket hordozó kezdeményezések megvalósításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.