Kultúra

Ingyen lehet meghallgatni a zongoraverseny tehetségeit

Ingyen lehet meghallgatni a zongoraverseny tehetségeit

2017. március 13., hétfő
Ingyen lehet meghallgatni a zongoraverseny tehetségeit
bartok_zongorahangverseny02_gs

A Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt három év után rendezik meg újból. A győztes fiatal zenész félmillió forinttal lesz gazdagabb.

Hetedik alkalommal rendezik meg a

Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt

Szegeden március 20. és 25. között. A korábban kétévente megszervezett megmérettetést most három év szünet után tartják meg. Tizennyolc fiatal – 18 és 32 év közötti - magyar, szerb, román és egy magyarországi japán tehetség indul a háromfordulós zongoraversenyen. A döntőbe jutott zongoristákat a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséri

Gyüdi Sándor

vezényletével – erre kevés hasonló, közepes méretű versenyen nyílik lehetőség. A zsűri elnöke

Nádor György

, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritusa, zongoraművész tagja még a Párizsban élő

Torma Gabriella

, a temesvári

Manuela Mihailescu, Mocsári Károly

és szegedi Zeneművészeti Kar tanszékvezetője,

Zsigmond Zoltán

.

Tóth Péter

, az SZTE Zeneművészeti Kar dékánja hangsúlyozta, a verseny kiemelkedő lehetőség arra, hogy a legjobb ifjú zongoristák bemutatkozzanak. A legutóbbi győztes,

Szabó Marcell

az eltelt három évben sikerrel szerepelt más városokban is, a sajtótájékoztatót is azért volt kénytelen kihagyni, mert éppen egy New Yorkban megrendezett versenyre utazott el. Az első helyezett 500 ezer forintot nyer el, a másik két dobogós pedig 400 ezer és 300 ezer forintot, ezen felül különdíjakat is osztanak ki. A verseny ingyen megtekinthető, egyedül a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában tartandó döntőre kell regisztrálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.