Kultúra

A Várkertben válik ismerőssé az Idegen

A Várkertben válik ismerőssé az Idegen

2017. március 30., csütörtök
A Várkertben válik ismerőssé az Idegen
idegen_2017

Április elsején mutatkozik be a Grand Café Várkertben a szegedi közönségnek az Idegen zenekar a Palma Hills és az LN. társaságában.

A Wemsical Serbia jóvoltából bolondok napján sem marad csendes a Grand Café Várkert: a fővárosi alternatív Idegen, a székelyudvarhelyi indie/blues rock Palma Hills és az eklektikus techno LN. áll színpadra április elsején, szombaton 21 órától.

Idegen

A 2016-os Ördögkatlan fesztiválon két pohár száraz vörösbor mellett alakult,

Kunics Olivér

(basszusgitár, ének),

Akácz Károly

(gitár),

Langó Ádám

(ütőhangszerek, billentyű) és

Dencs Dominik

(dob) felállású Idegen szobazenés projektből vált a magyar alternatív szcéna legújabb szereplőjévé. http://www.youtube.com/watch?v=-OA-x5IMK7U Rockzenei alapokra épülő dalaikban nem félnek jazz, vagy akár latin elemeket felhasználni, és csak arról énekelnek, ami szívből jön - őszinte szövegeikben egyaránt megfér a mélabú és a végtelen életigenlés is. A tagok színművészeti kötődésének köszönhetően emlékezni fog rájuk az, aki látja őket színpadon, ahol nem csak zenei eszközökkel operálnak, hanem formabontó látványvilággal is. Debütáló kislemezüket, a Fekete dobozt 2017 februárjában jelentették meg. A Hideg c. dalra forgott klipjükben ismerhette meg a közönség az Idegen különleges, cseppet sem hétköznapi világát. Az Idegen semmiről sem hazudik, nincs felesleges sor, sem hang. Az Idegen egység, ami izgalmas utazásra hív és magával ragad. Az Idegen olyan underground élményt nyújt, amitől nehezen kapsz levegőt, minden szorongásod a tánctérbe taposod és velük üvöltöd, hogy „nincsen több félelem”. https://www.youtube.com/watch?v=w5lwgx7jRPo&index=1&list=PLBAplAR-xvSDKPI-WYrjaxS6t32Wfi5mZ

Palma Hills

A Palma Hills egy fiatal, feltörekvő, négy tagú rock zenekar, amely 2012 februárjában alakult Székelyudvarhelyen. Zenéjükre leginkább az Indie, a Blues Rock és a Garage volt hatással, ugyanakkor inspirálón hatott rájuk a 60 és 70-es évek Rock n roll-ja, az úgynevezett hős korszak számos alkotása. A kezdeti évek kísérletezéssel és útkereséssel teltek, 2014 volt az év ami az első sikereket hozta a zenekar életében, ezek közül a legfontosabb az az évi Sziget fesztiválon való fellépés (Youropen Program, Europe Stage). Ugyan ezen év tavaszán jelent meg a zenekar első kislemeze, a Private Section (EP). 2015 újabb sikereket jelentett az akkor még Face Today néven működő zenekar számára. Tavasszal egy rövid, több országot érintő koncert körúttal kezdték az évet, ami a banda történetének első igazi turnéját jelentette. Ezt követte az Áprilisban megjelent We’re on the way, there’s no worry című, második EP elkészítése, majd egy koncertekben addig páratlanul gazdag nyár. Számos Romániai és Magyarországi fesztiválon fellépett a zenekar, ezek közül egy néhány a Feszt!Eger, Electric Castle Festival, TIFF (Transilvania International Film Festival), Untold (We are rocking the city), Zilele Prieteniei Bergenbier, Tusványos. http://www.youtube.com/watch?v=kk-CaJY_sj8 2015 őszén beválasztották őket a Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok közé valamint ugyan csak 2015 végén részt vettek a Romániai Global Battle of the Bands döntőjén. Röviddel ezután döntött a csapat a névváltoztatás mellett, ami valójában már hosszú ideje tervben volt. Tagcsere nem történt, de az új koncepcióra szükség volt a tovább haladáshoz. http://www.youtube.com/watch?v=NzZbS2dptwo

LN.

Polifon szerkesztés, elektro, wave, acid, posztrock szólamokkal. Modern és klasszikus. Eklektikus techno és house jegyeket ölt. Lemezlovászok: Ryan, Blanco.

Program:

21:00 | Kapunyítás 22:00 | IDEGEN 23:30 | Palma Hills (RO) 01:00 | LN.

Belépő:

800 Ft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.