Kultúra

A médiatanács gratulál az Oscarra jelölt első mecenatúrás film, a Mindenki alkotóinak

A médiatanács gratulál az Oscarra jelölt első mecenatúrás film, a Mindenki alkotóinak

2017. január 24., kedd
A médiatanács gratulál az Oscarra jelölt első mecenatúrás film, a Mindenki alkotóinak

Az NMHH Médiatanácsa gratulál az Oscarra jelölt első mecenatúrás film, a Mindenki alkotóinak - írta a testület az Oscar-jelölések bejelentését követően az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Az amerikai filmakadémia kedden hozta nyilvánosságra az Oscar-jelöltek listáját.

Deák Kristóf

Mindenki című 25 perces alkotása a rövidfilm kategóriában került az idei Oscar-jelöltek közé. "A film a testület Magyar Média Mecenatúra programjának Huszárik Zoltán-pályázatán elnyert nyolcmillió forint állami hozzájárulásnak köszönhetően készült el. A jelöléshez személyesen gratulál az alkotóknak az NMHH Médiatanácsának elnöke,

Karas Monika

, és

Kollarik Tamás

, a médiatanács tagja, egyben a mecenatúraprogram koordinátora" - olvasható a közleményben. Hangsúlyozták, nagyon büszkék a fiatal, elsőfilmes rendezőre, akinek költői ihletettségű alkotása ilyen magas szintű elismerésben részesült. Kiemelték, hogy a médiatanács "célzott szakmai segítséget nyújt a Mindenki című filmnek ahhoz, hogy útja ne érjen véget az Oscar-jelölésnél". A közlemény szerint a médiatanács mecenatúraprogramja eddig 892 filmet támogatott, összesen mintegy 8,7 milliárd forint értékben, amelyből a kísérleti és kisjátékfilmek készítését ösztönző Huszárik Zoltán-pályázat segítségével 78 alkotás született. A mecenatúrás filmek 815 különböző filmes fesztiválon 228 elismerést kaptak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.