Kultúra

Ki a nép ellensége? + FOTÓK

Ki a nép ellensége? + FOTÓK

2016. november 4., péntek
Ki a nép ellensége? + FOTÓK
henrik_ibsen_a_nep_ellensege20_gs

Ibsen darabjából kiderül. A nép ellensége 130 év távlatából Európa bármely kis- és nagyvárosában aktuális lenne - állítja a rendező, Bodolay Géza.

A színmű alaptörténete: a kis fürdőváros főorvosa felfedezi, hogy a gyógyforrások vize mérgező. Aggályait megosztaná a polgármesterrel, aki nem mellesleg a bátyja, és legjobb barátjával, aki az ellenzéki újság főszerkesztője. Lassan az egész várost sikerül magára haragítania, a pénz és a hivatali korrupció lesz a doktor legnagyobb ellensége. Bodolay Géza szerint a kor, melyben élünk, teszi időszerűvé a történetet, bármilyen más konkrét aktualizálás kabarészámba menne a szegedi előadásban. A nép ellensége című darabot november 4-én mutatják be a Kisszínházban. Főbb szerepekben: Dr. Stockmann Tamás, főorvos – Sorbán Csaba; Stockmann Péter, a bátyja, polgármester – Borovics Tamás; Stockmanné, Kattrin – Gidró Katalin; Hovstad, főszerkesztő, újságíró a Néplapnál – Pataki Ferenc, Aslaksen, laptulajdonos – Gömöri Krisztián; Billing, fiatal újságíró, rovatvezető - Szívós László; Morten Kiil, Dr. Stockmann apósa, bőrmanufaktúra-tulajdonos – Jakab Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.