Kultúra

Akvarellek alapján készült üdvözlőlap-sorozat jelenik meg Hódmezővásárhelyről

Akvarellek alapján készült üdvözlőlap-sorozat jelenik meg Hódmezővásárhelyről

2016. november 22., kedd
Akvarellek alapján készült üdvözlőlap-sorozat jelenik meg Hódmezővásárhelyről

Szabó Klára Petra képzőművész a várost és környékét egyedi nézőpontból megörökítő akvarelljei alapján készült üdvözlőlap-sorozat jelenik meg Hódmezővásárhelyről.

A 61. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjával és számos más elismeréssel kitüntetett vásárhelyi képzőművész,

Szabó Klára Petra

kísérletező alkat és minden új munkájában, sorozatában a hagyományos kereteket feszegeti, tágítja. Rendszeres résztvevője külföldi rezidencia- és ösztöndíjprogramoknak. Számos külföldön szerzett inspirációját, ötletét itthon valósítja meg vagy teljesíti ki. 2014 nyarán kezdett bele képeslapméretű vizuális naplósorozata festésébe, mellyel az elmúlt évek külföldi és itthoni élményeit, látványait, érzeteit veszi számba. A sok utazás alatt felhalmozódott élményanyagot kezdte el "kifesteni magából", melyek egyfajta ablakként, visszatekintésként definiálhatók. Mint az MTI-nek elmondta, ez a vizuális napló - eddig hetvendarabos kollekció készült - az itthon-otthon érzésének kettősségét hivatott ábrázolni: Vásárhely hiánya a távollét alatt, illetve a külföldi emlékek felidézése a szülővárosban. A dél-koreai utazásokat felelevenítő akvarellekből már született egy képeslap-sorozat, amely a művész őszi, a Koreai Kulturális Központban nyílt önálló kiállítására jelent meg. Szabó Klára Petra idén kezdett el dolgozni vásárhelyi képeslapjain, amelyeket először a külföldi barátainak szánt egyedi ajándékként. Olyan helyszíneket, épületeket, pillanatokat örökített meg, amelyek inspirálóan hatnak rá, vagy amelyeket büszkén mutat meg nemcsak a városba érkező látogatóknak, hanem a vásárhelyieknek is. Így az akvarellek hangulatát megidéző kreatív papírra nyomott képeslapokon szerepel a 125 éves árvízvédelmi fal, amelyet a helyiek "kűfal"-nak neveznek, a Bankpalota, a városháza tornya, de feltűnnek a Hódtó tízemeletesei éppúgy, mint egy kutya, amely már hosszú évek óta rendszeresen az egyik illatszerbolt előtt pihen meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.