Kultúra

Százharminc diákot jutalmaztak az Emlékpont finisszázsán

Százharminc diákot jutalmaztak az Emlékpont finisszázsán

2016. október 12., szerda
Százharminc diákot jutalmaztak az Emlékpont finisszázsán
1012_Fin_02

Százharminc diák adott be rajzot és festményt az Emlékpont és a Hetednapi Adventista Egyház „Jézus élete” című kiállításához kapcsolódó pályázatára, amelynek szerdai finisszázán nemcsak a legjobb alkotókat díjazták, hanem minden pályázó ajándékkal térhetett haza.

A díjátadóra néhány kivétellel mind a százharminc pályázó megérkezett az Emlékpont galériájába, ahol

Miklós Péter

intézményvezető köszöntőjében elmondta: amennyiben Jézus életének többezer éves történetei a mai fiatalokat is arra inspirálják, hogy a gyerekek azokat esztétikailag és tartalmilag is értéket képviselő képekben örökítsék meg, a pályázat elérte célját. A pályázó fiatalokat és a felkészítő tanárokhoz szólva

Kovácsné Bokor Sarolta

, a Hetednapi Adventista Egyház hódmezővásárhelyi lelkésze örömtelinek nevezte, hogy ilyen sok fiatal olvasta újra a Bibliát, és a benne foglaltak beteljesülnek, hiszen azt Isten fia megígérte.

Hézső Ferenc

Munkácsy-díjas festőművész – aki az egyház vásárhelyi lelkészével és

Rapcsák Katalinnal

, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. alkotóház-vezetőjével közösen zsűrizte a százharminc alkotást – különlegesnek nevezte a pályázatot. Mint kiemelte, nem a klasszikus értelemben szép képeket díjazta a zsűri, hanem azokat, amelyben megjelent a tanult és látott ismeretek mellett a gyerekek saját világa is. A festőművész rámutatott: egyedi lehetőséget ad a kiállítás arra, hogy a falakon látható, profi festőművészek által megfestett világot összevesse a diákok gyermekien őszinte alkotásaival. A zsűri döntése alapján hozott eredményeket

ITT

nézheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.