Kultúra

Kezdi új évadát a Szegedi Egyetem Színház

Kezdi új évadát a Szegedi Egyetem Színház

2016. október 6., csütörtök
Kezdi új évadát a Szegedi Egyetem Színház

Két új premierrel, népszerű produkciói továbbjátszásával, tematikus tréningekkel, tavasszal pedig színházi találkozóval várja az új évadban a közönséget a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) - közölte a társulat művészeti vezetője csütörtökön a Tisza-parti városban.

Varga Norbert

elmondta, hogy a társulat három helyszínen lép föl a következő hónapokban: visszatérnek régi játszóhelyükre a Szegedi Pinceszínházba, zenés produkciókkal szerepelnek a Millenniumi kávéházban és újdonságként bemutatkoznak a Kálvária Kulturális és Információs Központban. Novemberben ősbemutatóként kerül színpadra

Nógrádi Claudia

Kalliopé című darabja a szerző rendezésében. Az alkotó és alkotás viszonyát vizsgáló darab A Homokember (The Sandman) képregénysorozatot is létrehozó Neil Gaiman angol fantasy író munkássága előtt is tiszteleg. A második bemutatót az évadban Nagyanyám immár webkamerán figyeli, a tyúk hogy tojik címmel 2017 tavaszán láthatja a közönség Drubina Orsolya rendezésében. A SZESZ október 10-én lép először a közönség elé

Pintér Béla

darabjával, a Démon gyermekeivel a Szegedi Pinceszínházban. Két nappal később az egyetem Így verselünk mi című pályázatára érkezett költeményekből összeállított nem véletlen című zenés-verses produkciót játsszák, melyet nyáron a III Levendula Napokon mutattak be először.

Dorde Lebovic

szerb író szürreális játékát, az Ezredik éjszakát is újra láthatja a közönség október 17-én, a hónap végén pedig ismét műsorra tűzik tavalyi nagy sikerű Jim Morrison estjüket Az érzékelés kapuit. A társulat egész évben tematikus tréningeket szervez a SZESZ munkái iránt érdeklődőknek. Ősszel két fesztiválon is részt vesznek: októberben Debrecenben, novemberben Pécsett lépnek föl a Démon gyermekeivel. Jövő tavasszal pedig a társulat megszervezni a II. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.