Kultúra

Villámcsődülettel lepik meg a Hagymatikumba érkezőket

Villámcsődülettel lepik meg a Hagymatikumba érkezőket

2016. augusztus 9., kedd
Villámcsődülettel lepik meg a Hagymatikumba érkezőket
vargabalett_16-08-09_001

Hétfőn elkezdődött a munka a VargaBalett Táncműhely intenzív tánckurzusán Makón, a Kálvin Téri Református Általános Iskolában. Egy hét alatt a több mint 90 jelentkező 4 korcsoportban 4 helyszínen napi 4 kurzuson vesz részt.

A képzés célja, hogy különböző tánctechnikák és táncstílusok megismerésére teremtsen alkalmat a jelentkezők számára. A foglalkozások keretében klasszikus balettel, kortárs tréninggel, kortárs tánccal, földtechnikával, gimnasztikával, nyújtásokkal foglalkoznak a fiatalok, képzett táncművészek:

Czár Gergely

és

Horváth M. Gergő

a Szegedi Kortárs Balett,

László Lívia, Nemes Roland

és

Varga József

, a Szegedi Nemzeti Színház táncművészei vezetésével. A kurzusra a kezdők és a már tapasztaltabb, saját növendékek mellett, érkeztek résztvevők a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolából, sőt Magyar Táncművészeti Főiskoláról is. Az elvégzett munkáról pénteken 16.00 órától mind a négy korcsoport bemutatón számol be a Hagymaházban, előtte azonban, csütörtökön délután egy falsh mobbal lepik meg a Hagymatikumba érkező vendégeket. A villámcsődületről részleteket nem árultak el a szervezők, csak azt lehet tudni, hogy 17:30 körül lesz érdemes a fürdőkomplexum előtti téren tartózkodnia mindazoknak, akik látni akarják a növendékek különleges produkcióját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.