Kultúra

Építészek az EDF Galériában

Építészek az EDF Galériában

2016. július 20., szerda
Építészek az EDF Galériában
EDF Galéria_szegedi_friss (1)

Az EDF Galériában „Szegedi friss” címmel nemrég nyílt meg a Csongrád Megyei Építész Kamara tagjainak kiállítása, melyen 22 alkotó mutatja be legújabb munkáit. A tárlatot Palánkai Tibor Ybl-díjas építész nyitotta meg.

A júliusi szegedi kiállítás egy sorozat nyitánya, hiszen az EDF Galériát működtető EDF DÉMÁSZ felajánlotta a Kamarának, hogy évente vendégül látja őket, legfrissebb projektjei bemutatása céljából. Ezentúl a jövőben, július elsejével kezdődően minden évben megrendezik ezt a kiállítást. „Örvendetes a kiállítás létrejötte, hiszen az építészeti környezet minősége mindannyiunk számára nagyon fontos. Kutatások szerint az építészeti alkotások közvetlenül és folytonosan hatnak ránk. Nemcsak kedélyállapotunkra, hanem tartósan életvitelünkre is. Ráadásul az építés, az építészet jelentős változásokon megy át. Egyre többen élünk városokban, egyre szűkebb az életterünk. Ez különös felelősséget ró az építészekre, de mindannyiunkra, akik közreműködünk a környezetformálásban, -alakításban. A mai kiállítás képet ad arról, hogy hol tart ma megyei építészet, és valamiféleképp érzékelteti, hogyan tovább, hogyan tudunk válaszolni a mai kihívásokra. Nem utolsó sorban azért is örülök a Szegedi Friss kiállításnak, mert valamiféleképp összehoz két oldalt. Egyrészt bemutatja a beruházási, építési szándékot,tendenciákat, másrészt betekintést nyújt az építészek lelkivilágába, legbelsőbb énjébe, hiszen minden építész a neki fontos házát mutatja itt be. Így a kiállítás segíti a megbízók és a tervezők párbeszédét.” – hangzott el

Palánkai Tibor

Ybl-díjas építész megnyitóbeszédében.

A kiállításon résztvevő építészek:

Csontos Attila, Fontos Rómeó, Hajós Tibor, Koczor György, Kovács László, Nagy Imre, Novák Péter, Palánkai Tibor, Priskin Zoltán, Rantal János, Sebestyén Tibor, Simó Anna, Sípos György, Schulcz Péter, Szögi Tamás, Talmácsi István, Török Csongor, Varga László, Varsányi András, Várkonyi Gábor, Vesmás Péter, V. Zákányi Ildikó. A tárlat augusztus 3-áig látható Szegeden, az EDF Galériában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.