Kultúra

Szegedi gyerekek művészeti oktatásáért nyílt jótékonysági tárlat Petőfitelepen + FOTÓK

Szegedi gyerekek művészeti oktatásáért nyílt jótékonysági tárlat Petőfitelepen + FOTÓK

2016. április 17., vasárnap
Szegedi gyerekek művészeti oktatásáért nyílt jótékonysági tárlat Petőfitelepen + FOTÓK
tarlat_vasar15_gs

Szegedi festők műveiből nyílt jótékonysági kiállítás április 12-én a Petőfitelepi Művelődési Házban. A képek Gasztány Ferenc magángyűjteményébe tartoznak.

Mint azt a gyűjtőtől megtudtuk, a kiállított darabok összértéke nagyjából 3 millió forintra tehető, az eladásukból befolyt összeggel pedig a "G" Galéria Szegedi Művészek a Gyerekekért Tehetséggondozó Alapítvány elindítását kívánják finanszírozni. Hozzátette, az alapítvány későbbi működésére már akadnak támogatók, az induláshoz azonban szükséges egy alaptőke, ezért jött létre a kiállítás. A szervezet célja a jövőben egy alkotóház kialakítása a felsővárosi Szent Miklós-templom mögött, ahol tehetséges, tanulni vágyó gyermekek számára szeretnének lehetőséget biztosítani arra, hogy megtalálják a saját művészi kifejezésmódjukat, legyen szó akár festészetről, rajzolásról, szobrászkodásról, üvegfestészetről, tűzzománcozásról, vagy akár számítógépes grafikáról. A fiatalok számára társadalmi munkában tartják majd a foglalkozásokat az oktatók. "

Picasso

azt mondta, hogy mindenki művésznek születik, de nem biztos, hogy mindenki művész is lesz. A gyerekek még színes világot élnek, ha pedig ezt meg tudjuk bennük tartatni, akkor felnőve egészen más világnézetű emberekké válnak majd" - fogalmazott

Gasztány Ferenc

. Kitért rá, az alapítvány a partneri kapcsolatok és támogatók révén külföldi utakra is tervezi elvinni a legszorgalmasabb, legtehetségesebb növendékeit a későbbiekben. A tárlat április 22-ig tekinthető meg a művelődési házban, hétköznapokon 10 óra és 16.30 között, hétvégén pedig 10 és 13 óra között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.