Kultúra

Ókovács Szilveszter: fontos, hogy minél több gyerek forduljon a tánc felé

Ókovács Szilveszter: fontos, hogy minél több gyerek forduljon a tánc felé

2016. március 20., vasárnap
Ókovács Szilveszter: fontos, hogy minél több gyerek forduljon a tánc felé

Az Operaház főigazgatója szeretné elérni, hogy jóval több gyerek forduljon a tánc felé, a mostaninál szélesebb utánpótlást biztosítva a Magyar Nemzeti Balettnek.

Ókovács Szilveszter

vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában hozzátette: a magyar táncművészet, a képzőintézmények értelmét az adja, ha számíthatnak magyar művészekre. Az évtizedekkel ezelőttihez képest századannyi gyerek jelentkezik csak, amelyből a jó tanárok kiválogatják a legkiválóbbakat, de a sokból értelemszerűen sokkal jobbakat lehet választani - jegyezte meg. Ókovács Szilveszter beszámolt arról is, hogy a nyáron bemutatásra kerülő Billy Elliot című musical gyerekszereplőinek kiválogatását már a bemutató előtt két évvel megkezdték. Erre azért volt szükség, hogy a gyerekek egy évig tanulhassanak, balett, beszéd és énekórákra járhassanak - mondta. A főigazgató szerint az az igazi tehetségkutatás, amikor egy év hosszú munka előzi meg a bemutatót, majd az előadások során "kikupálódhatnak" a szereplők. A főszereplőnek egyébként mindenhez értenie kell, mint fogalmazott, Billy Elliotnak "kis reneszánsz zseninek" kell lennie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.