Kultúra

Egyetemi színházi találkozót rendeznek Szegeden

Egyetemi színházi találkozót rendeznek Szegeden

2016. március 10., csütörtök
Egyetemi színházi találkozót rendeznek Szegeden

Egyetemi színházi találkozót rendez hagyományteremtő céllal a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) - közölte Varga Norbert művészeti vezető csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a pénteken kezdődő, háromnapos programsorozat célja, hogy az országban működő egyetemi társulatok megismerjék egymás munkáját. Az első Szegedi Egyetemi Színházi Találkozóra (SZESZT) Debrecenből, Veszprémből, Pécsről és Budapestről érkeznek amatőr társulatok. Az előadásokat zsűrizik is, de ezúttal nem a legjobb produkció kiválasztása lesz a cél, hanem olyan szakmai párbeszéd megteremtése, amely segít a hallgatóknak a fejlődésben. A fellépőknek a fesztivál ideje alatt színházi workshopokat is szerveznek. Az előadásokat ingyen nézhetik meg az érdeklődők. "Nem jegyet, hanem helyet kell foglalni" - fogalmazott a művészeti vezető. Az előadásoknak a Szegedi Pinceszínház, a JATE Klub, a Kövér Béla Bábszínház és a Szegedi Ifjúsági Ház és Rendezvényközpont ad helyet. A produkciókról esténként a Millenniumi kávéházban

Büky Bea

színművész,

Balog József

, a Thealter fesztivál művészeti vezetője és

Rédei Roland

színművész vezetése mellett beszélgethetnek az érdeklődők. A fesztivál programjában a színházi előadásokon kívül egy kortárstánc-produkció, nosztalgiavillamosozás és több koncert is szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.