Kultúra

Az Árgyélus királyfi kapcsán rendez jelmezversenyt a Korábban Érkeztem Alapítvány

Az Árgyélus királyfi kapcsán rendez jelmezversenyt a Korábban Érkeztem Alapítvány

2016. február 17., szerda
Az Árgyélus királyfi kapcsán rendez jelmezversenyt a Korábban Érkeztem Alapítvány
argyelus_kiralyfi_sajttaj001kf

A Szegedi Nemzeti Színház újabb jelentős eseményre készül, február 26-án mutatják be ugyanis az Árgyélus királyfi című daljátékot. Az ősbemutató után egy nappal a Korábban Érkeztem Alapítvány jelmezversenyt szervez, a legjobbakat pedig nyereményekkel jutalmazza.

Rádi Katalin

, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, február 27-én az Árgyélus királyfi című előadáshoz kapcsolódóan jelmezversenyt hirdetnek. A verseny mindenki számára nyitott, azonban az aznapi bemutatóra az alapítvánnyal kapcsolatban álló családok kedvezményesen válthatnak jegyet. Azok a gyerekek, akik elég bátorságot éreznek magukban, a színpadon, valódi díszleteket között mutathatják be otthon készült alkotásaikat. Mindenkiről fénykép készül, a legjobbakat pedig az Árgyélus királyfi főszereplői zsűrizik. Az alapító megjegyezte, hasonló színházi programra a Szegedi Nemzeti Színházzal közös szervezésben 2014 őszén már volt alkalom, most is azt szeretnék, ha ez a nap találkozásul, s egyben kikapcsolódásként szolgálnak azoknak a családoknak, ahol korábban érkezett a gyermek. Nemes célért küzd az alapítvány, természetes, hogy a színház a kezdeményezés mellé áll - mondta

Gyüdi Sándor

kuratóriumi tag, a teátrum főigazgatója. Különleges alkalom a daljáték, mely élmény a speciális segítségre szoruló gyermekeknek, kisebb és nagyobb testvéreiknek is. Árgyélus királyfi története széles korosztályt szólít meg, míg a kicsik a sárkányokra, óriásokra csodálkozhatnak rá, addig a nagyobbak a többrétegű darabban rejtett üzenetein derülhetnek jókat.

Schlanger András

rendező elmondta, a darab témájánál fogva a legősibb mese, melynek taníttatása: a világ olyan lesz, amilyené tesszük.

Tóth Péter

zeneszerző megjegyezte, igyekezett olyan zenei világot teremteni, mely az ötévesek és a kamaszok számára is élvezhető, így került a darabba többek között népdal és ördögrock. Az előadásban műfajából adódóan csak elszórtan vannak prózai jelenetek, inkább operai élményre törekedett.

argyelus_kiralyfi_sajttaj005kf

Vajda Júlia

, aki Mortadellát alakítja a darabban azt mondta, szerepe egy királynő és egy gonosz mostoha ötvözeteként írható le, mellyel akkor lesz sikeres, ha minden gyerek utálni fogja.

Szélpál Szilveszter

bevallása szerint eleinte nehezen azonosult a címszereplővel, azonban a rendezővel közösen sikerült olyan karaktert adni neki, mellyel már nemcsak egy tiszta szívű királyfi a színpadon, hanem egy olyan fiú, aki képes hibázni.

Gyüdi Eszter

úgy fogalmazott, Tündér Ilona egy olyan lány, akit a szerelem tesz harcolni is képes nővé. Belül sokat küzdött a szereppel, mert egy nagyon tiszta, lágy világot kell képviselnie. Az Árgyélus királyfi című előadást február 26-tól láthatja a közönség a Szegedi Nemzeti Színház nagyobbik játszóhelyén, azonban, akik szeretnének részt venni a jelmezversenyen, a február 27-én, 11 órakor kezdődő bérletszünetes előadásra válthatnak jegyet. Az ősbemutatóhoz kapcsolódik még egy gyermekrajz pályázat is: a kicsik saját készítésű rajzaikkal, vagy az Árgyélus királyfi műsorfüzetének belsejében található kifestővel a színház jegyirodájában (6720 Szeged, Stefánia utca 6.) jelentkezhetnek április 10-éig. Az eredményhirdetésre április 20-ig kerül sor.

A jelmezeket az Árgyélus királyfi szereplői zsűrizik majd. A versenyre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.http://szegedma.hu/?p=610375

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.