Kultúra

Harmadjára lassul be az idén a Belvárosi Mozi

Harmadjára lassul be az idén a Belvárosi Mozi

2016. január 22., péntek
Harmadjára lassul be az idén a Belvárosi Mozi
slow _ mj 005

Harmadik alkalommal rendezik meg a Slow hétvégét a Belvárosi Moziban. A slow program a “Wifi nincs. Beszélgess!” kocsmafeliratot választotta mottójául, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a kommunikáció, a közösségi szellem fontosságára.

A slow filozófia alapja a tudatosság, nyitottság, őszinteség és közösség. A mozgalom 1986-ban indult el Olaszországból, amikor egy olasz gasztronómus,

Carlo Petrini

tiltakozott egy McDonald’s megnyitása ellen a római Spanyol Lépcsőknél, a gyors ételekkel szemben az egészséges, lassú, minőségi étkezés fontosságát hangsúlyozva. Petrini kezdeményezése az elmúlt évtizedek során globális mozgalommá duzzadt, és olyan területek is bekapcsolódtak a slowba, mint az utazás, a gyereknevelés, az olvasás, a munkavégzés, a médiafogyasztás, a mozi, a városok vagy a design. Minden területen a lehető legközvetlenebb kapcsolatokat, leginkább emberközeli termelést, tájékozódást és a környezetünk minél teljesebb megélését szorgalmazzák. A szegedi Belvárosi Mozi a szombati nappal induló programjai között ételkóstolás, irodalmi beszélgetések, filmvetítés és természetesen mozibejárás is szerepel. Részletes program

ITT

.

„Lassulás” a Somogyival a Slow hétvégén

Vakon játszható memóriajátékkal, diavetítéssel, könyvbemutatókkal kapcsolódik az idei Slow hétvégéhez a Somogyi-könyvtár. A Belvárosi moziban harmadik éve rendezik meg a fölgyorsult életritmus ellensúlyozásának szentelt programot. A „slow life” mozgalom Olaszországból indult, üzenete így szól: „Lassíts! Éj tartalmasabb életet!” Január 23-24-én, szombaton és vasárnap filmvetítések, „lélekfürdető koncert”, vegetáriánus ételkóstoló, masszázs, könyvcserélő, plakátkiállítás és vásár, jógaóra, gyerekfoglalkoztató sarok kínálnak változatos időtöltést a látogatóknak a Belvárosi moziban. Vetítik többek között a Firenzét és az Uffizi képtárat bemutató filmet – a reneszánsz a város világát fotóalbumokkal, művészeti, úti- és gasztronómiai könyvekkel tárja az érdeklődők elé a Somogyi-könyvtár. A vakokat és gyengén látókat is szolgáló Hangoskönyvtár különleges, bekötött szemmel játszható memóriajátékát is kipróbálhatják a látogatók. A kölcsönözhető diafilmeket a gyermeksarokban rendezett vetítéssel ajánlják a családok figyelmébe. Az ugyancsak jelentős nyelvi gyűjtemény legfrissebb köteteit, köztük az új idegen nyelvű, rövidített olvasmányokat is átlapozhatja a közönség a Belvárosi mozi Slow hétvégéjén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.