Kultúra

"Vándorló" évad áll a Szegedi Egyetemi Színház előtt

"Vándorló" évad áll a Szegedi Egyetemi Színház előtt

2015. október 7., szerda
"Vándorló" évad áll a Szegedi Egyetemi Színház előtt
szesz_sajttaj01kf

Új és régi játszóhelyeken, új bemutatókkal és továbbjátszásokkal tarkított 13. évad elé néz a Szegedi Egyetemi Színház.

Ismét felcsendült egy vers délben. Ezúttal

Varga Norbert

, a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője (rendhagyó módon) énekelte, gitározta el

Szilágyi Domokos

Ha nem vagy itt című költeményét Szent-Györgyi Albert pipázó szobra mellett. Az SZTE Kulturális Iroda kezdeményezése egyre népszerűbb, a társulatból többen is jelentkeztek, hogy megosztanák kedvenceik gondolatait a Rektori Hivatal kapujában. Bár a nyári "szünidőben" ritkábban hallottak a színház szerelmesei a Szegedi Egyetemi Színház tevékenységéről, a társulat ez idő alatt sem volt tétlen: nagy sikerrel szerepeltek a füvészkert Levendula napi rendezvényén, az egyetemisták tollából származó, megzenésített szerelmes versekkel. Varga Norbert, a SZESZ művészeti vezetője azt ígérte, a 13. évad nemcsak a műsorkínálat szempontjából tartogat érdekességeket a közönség számára, hanem megerősödött színházuk Szeged határain belül és a Tisza-parti városon túl is vándorolni fog. Játszóhelyeik között szerepel a Szegedi Pinceszínház, a Szent-Györgyi Albert Agóra, valamint a Millenniumi Kávéház, de ezeken túlmenően Debrecenbe is elvisznek egy produkciót.

szesz_sajttaj06kf

Az új évad éppen ma, október 7-én kezdődik a SZESZ háza táján, a Millenniumi Kávéházban a Míg szívemben körbeérsz című zenés-verses játékot adják elő. Akik eddig is követték a társulatot tudják, az SZTE Kulturális Iroda tavalyi pályázatára beérkező szerelmes versekből készült összeállítás először a II. Levendula Napokon csendült fel. Október 12-én és 13-án újra és ezúttal utoljára áll színpadra a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Nemzeti Színház közös darabja, a

Barnák László

rendezte Tizenkét dühös ember, mely produkcióban a SZESZ társulatai tagjai közül többen is szerepelnek. A Pinceszínházban október 22-én pedig

Örkény

Borék és Egypercesek című darabjait láthatja a közönség, ezt viszik Debrecenbe is a helyi egyetemi színjátszó fesztivál meghívására.

szesz_sajttaj07kf

A továbbjátszások mellett több új bemutatóval is készül a SZESZ - emelte ki Varga Norbert, így a legendás énekes,

Jim Morrison

előtti tisztelgésképp estet rendeznek október 28-án a Pinceszínházban. A főszerepet új társulati tagjuk,

Márton Bence Aurél

kapta, aki bár nem bocsátkozott részletekbe, annyit elárult, "nagyon patent lesz" az előadás. Novemberben az Agórába "költözik" a színház, ekkor mutatják be Dorde Lebovic szerb író szürreális játékát, az Ezredik éjszakát. Ezután hosszabb szünetet tartanak, s 2016 márciusában egy kortárs előadással térnek vissza:

Pintér Béla

a Démon gyermekei című művét állítják színpadra. Ugyancsak a tavaszi időszakban terveznek egy minifesztivált, amely a környékbeli színtársulatokat karolja fel egy-egy estére.

Először felcsendült egy vers délben, majd megtudtuk, mivel készül a SZESZ a 13. évadban.http://szegedma.hu/?p=577928

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.