Kultúra

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban

2015. október 15., csütörtök
Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban

Október 19-én, hétfőn 1956-os történelemversennyel kezdődik az Emlékpont őszi rendezvénysorozata, a Nemzeti Emlékezet Hete. Az ötvenhatos forradalom emlékezetének szentelt bő két hétben tanórákon, könyvbemutatókon és emlékező beszélgetéseken idézik fel a szervezők a 20 század történelmi pillanatait.

Hódmezővásárhelyen immár kilencedik alkalommal rendezik meg az 1956-os forradalom emlékezetének, valamint a 20. század sorsfordító pillanatainak és traumáinak feldolgozására szentelt programsorozatot. A Nemzeti Emlékezet Hete célja, hogy a még köztünk élő ötvenhatosok beszámolhassanak a mögöttünk hagyott évtizedekről, napjaink nemzedéke pedig szembesülhessen a közelmúlttal. A szervezők fontosnak tartják, hogy a mai fiatalok ezen rendezvényeken keresztül jobban megismerhessék a 20. század történelmét. A programsorozat első eseménye október 19-én, hétfőn 10 órakor lesz, amikor is a város általános iskolás diákjainak rendeznek történelemversenyt az 1956-os forradalomról és szabadságharcról az Emlékpontban. A november 4-éig tartó Nemzeti Emlékezet Hetén lesznek könyvbemutatók -

Pető Ferenc

író, filozófusról, illetve

Tisza István

meggyilkolásáról -, az 1956. évi melbourne-i olimpia bronzérmese,

Mohácsi Ferenc

kenus felidézi a rendhagyó "nyári játékok" momentumait, valamint szó lesz Mindszenty bíborosról és a nők forradalomban betöltött szerepéről. A rendezvényeket egy az 1945. évi nemzetgyűlési választásokat feltáró tudományos konferencia zárja november 4-én.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.