Kultúra

Kilencvenéves a Szegedi Egyetemi Énekkar

Kilencvenéves a Szegedi Egyetemi Énekkar

2015. október 31., szombat
Kilencvenéves a Szegedi Egyetemi Énekkar
szegedi_egyetemi_enekkar

Kilencvenéves a szegedi egyetemi énekkar, a jubileum alkalomból rendezett koncertre várják az együttes egykori tagjait, akik külön műsorblokkban szólaltatnak meg néhány művet - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Az énekkar az egyetem legrégebbi és egyik legnagyobb létszámú művészeti csoportja, amely munkájában az elmúlt évtizedek során több ezren vettek részt. A kórus tagjai jelenleg azok az egyetemista fiatalok, akik a középiskola után ugyan nem zenei pályán tanulnak tovább, de igénylik a közösségi muzsikálást és annak hangulatát. Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának dísztermében november 21-én tartandó jubileumi koncerten az "öregdiákokat" a kórus két egykori vezetője,

Cser Miklós

és

Gyüdi Sándor

dirigálja majd. Az egyetemi énekkar vezetői azt szeretnék, ha ebben a produkcióban minél több egykori kórustag részt venne, annak ellenére, hogy nagyon sokan ma már az ország más tájain élnek. Az erre az alkalomra összeálló kar számára több próbát is szerveznek. A jubileumi koncert különlegessége, hogy két olyan kórusművet is bemutatnak, amelyet a Szegedi Egyetemi Énekkar számára komponált két zeneszerző:

Tóth Péter

, az SZTE Zeneművészet Kar dékánja, valamint

Dobszay-Meskó Ilona

, korunk kevés női zeneszerzőinek egyike.

Fennállása 90. évfordulóját ünnepli a Szegedi Egyetemi Énekkar! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=584981

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.