Kultúra

József Attila költeményével kezdődött a Vers délben sorozat

József Attila költeményével kezdődött a Vers délben sorozat

2015. október 1., csütörtök
József Attila költeményével kezdődött a Vers délben sorozat
vers_delben02kf

Felcsendült a Vers délben programsorozat első költeménye. Karsai Krisztina, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese József Attila korai verseinek egyikével készült.

A Vers délben sorozat lényege, hogy leszámítva a hétvégéket a hónap minden napján elhangozzon egy költemény a Dugonics téri Rektori Hivatal előtt, Szent-Györgyi Albert szobra mellett. A XX. Őszi Kulturális Fesztivál eseményén Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes szavalta el az első költeményt, ezzel egyúttal elstartolt az egyetem nagyszabású sorozata.

vers_delben01kf

Az oktatási rektorhelyettes József Attila egyik első versével készült, amit a magyar-filozófia-francia szakos hallgató a Tisza-parti egyetemre történt beiratkozása után vetett papírra. A Rektori Hivatal mellett tábla hirdeti a minden nap pontban délben kezdődő szavalás résztvevőit, mely kezdeményezéshez egyébként bárki csatlakozhatott, akár a felsőoktatási intézmény falain kívülről is. A Vers délben olyan népszerűnek bizonyult, hogy az októberi időpontokon túl novemberi eseményeket is meghirdetett a szervezésért felelős SZTE Kulturális Iroda.

Van kedvenc versetek? Az XX. Őszi Kulturális Fesztivál keretében minden délben elhangzik egy költemény a Dugonics téri Rektori Hivatal előtt - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576053

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.