Kultúra

Amíg úgy megy a közös munka, mint most, lesz Honeybeast

Amíg úgy megy a közös munka, mint most, lesz Honeybeast

2015. szeptember 1., kedd
Amíg úgy megy a közös munka, mint most, lesz Honeybeast
szin2-44

A szegedi központú Honeybeast zenekar a napokban is folyamatosan turnézik, miközben készül a harmadik nagylemezük. A lassacskán megjelenő új munkáról, a turnézásról és persze Szegedről is kérdeztük Tarján Zsófiát, a zenekar énekesnőjét, valamint Bencsik-Kovács Zoltánt, aki a gitár mellett a zenei alapokért és a dalszövegekért is felel.Az interjút a Szegedi Ifjúsági Napokon adott koncertjük után készítettük.

Mikor pihenitek ki magatokat? Úgy látom, hogy szinte minden napra jut egy fellépés.

Tarján Zsófia: Októberben lesz egy hosszabb intervallum, mikor kevesebb koncertünk lesz. Ebben a két hétben kifújjuk magunkat, de addig klubkoncertek, demózások, lemezfelvételek várnak minket.

Ha jól sejtem, készül a harmadik lemez. Ez mikorra várható?

Bencsik-Kovács Zoltán: Október közepére tervezzük a lemez megjelentetését. Már csak a hangfelvétel, a stúdiózás, a végleges ének hiányzik.

Miben lesz másmilyen az új album?

szin2-40

BKZ: A szokásos Honeybeast szövegvilágot megtartjuk, sőt talán még a korábbiaknál is karcosabb lesz az új album. Kicsit tartunk is tőle, hogy mennyire fogják játszani a rádióadók. Kevésbé lesz eklektikus, mint A legnagyobb hős, amelyen voltak friss és négy-öt éves ezelőtt íródott számok is. Most viszont egy hónap alatt született meg 15-18 dal, így egységesebb lesz. Zeneileg is kicsit modernebb és naprakészebb az új album,mint az előző. Próbáljuk behozni a manapság divatos műfajok, mint a dubstep vagy a drum & bass, elemeit. Azonban ügyelünk arra, hogy továbbra is megmaradjon a megszokott Honeybeast hangzásvilág. Picit pozitívabbak lesznek az új dalok, sőt maga az albumborító is. Az előző lemez borítója a piros, fekete, fehér színek köré csoportosult. Most jóval színesebb lesz, ez ügyben már egyeztettünk Zsófival, aki a lemez borítójáért felel. TZs: Igen, minden egyes dalhoz festek egy képet, ebből fog összeállni az új borító. Elég karcos témák jutottak eszembe…

Hogyan tudtok ügyelni arra, hogy megmaradjon az őszinteség és a rádióbarát hangzásvilág is?

BKZ: Ez nagyon nehéz. Három-négy dalunk van, amit a rádiók játszottak: az Egyedül, a Maradok, a Portugál és A legnagyobb hős. Ebből kettő – a Maradok és a Portugál - magánéleti problémákat feszeget, míg az Egyedül és a A legnagyobb hős inkább társadalomkritikus. TZs: Ezek a dalok párba állíthatóak, a Portugálnak a Maradok, A legnagyobb hősnek az Egyedül a folytatása. BKZ: A mostani daloknál is ez a felosztás figyelhető meg, a társadalomkritikus dalok inkább karcosabbak, a magánéletről szólóak pedig lágyabbak. Egyelőre még nem tudjuk, hogy melyiket vállalják be a rádiók. https://www.youtube.com/watch?v=0ShzHUq_ejI

Hogyan zajlik a közös alkotási folyamat? Mindketten erős egyéniségek vagytok. Kié az utolsó szó?

BKZ: Három-négy éve dolgozunk együtt, nagyjából tudom, hogy mi az, amit Zsófi szívesen elénekel. Megcsinálom a dalt, s általában tetszik neki. Az alapok elkészítése után végül a stúdióban dől el, hogy pontosan milyen lesz a dal. Amíg ez így megy, addig jó és addig lesz Honeybeast.

A zenekar többi tagja mennyiben vesz ebben részt?

szin2-43

BKZ: Nagyon szívesen mondanám, hogy folyamatosan részt vesznek, de igazából ketten dolgozunk Zsófiával. A dalokat a stúdióban ismerik meg, de később a koncertműsor összeállítása során már ők is beszállnak a munkába.

Egymástól 200 kilométerre éltek (Zsófi Budapesten, Zoltán Szegeden). Hogyan tudjátok összeegyeztetni a közös munkát?

TZs: Mobiltelefonon beszélünk, interneten üzengetünk egymásnak. A mai világban ez már nem lehet szerintem probléma.

Turnézás esetében hogyan oldjátok meg?

TZs: Mindig Szegedre vagy Budapestre térünk vissza, attól függően, hogy melyik van közelebb a koncerthelyszínhez. Néha, ha több koncertünk van adott környéken, vagy összesűrűsödnek a fellépések, akkor a helyszín közelében keresünk szállást.

Melyik a kedvenc szegedi helyetek?

BKZ: A SZIN-re mindig szívesen jövünk. Tavaly áprilisban a Hungiban léptünk fel, habár nem tipikus koncerthely, de a zenekar számára kultikus lett, jó volt teltház előtt fellépni.

Az új albumról, turnéjukról, a közös munkáról kérdeztük a zenekar énekesnőjét, Tarján Zsófiát és a dalszerző gitárost, Bencsik Kovács Zoltánt.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=564193

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.