Kultúra

Néptánckavalkáddal búcsúztatják a nyarat Algyőn

Néptánckavalkáddal búcsúztatják a nyarat Algyőn

2015. augusztus 27., csütörtök
Néptánckavalkáddal búcsúztatják a nyarat Algyőn
miénk zsib

„Miénk a tér” – erre a felhívásra telik meg augusztus 29-én a Gyevi Art Kulturális Egyesület és az Algyői Faluház közös szervezésében a község főtere, hogy közösen színes, zenés kavalkáddal búcsúztassák a nyarat.

Algyő Fő tere hat évvel ezelőtt impozáns szökőkutat kapott, körülölelve a testvértelepüléseinek nevével. A nagyközség központi tere a helyi kulturális élet szerves részét képzi, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Gyevi Art Kulturális Egyesület és az Algyői Faluház nyárbúcsúztató kavalkádjának is évről évre a szökőkút környéke ad otthont. A 2002 óta működő egyesület rendezvényét minden évben óriási érdeklődés veszi körül, és nem csak a helyiek körében. Idén Dusnokról, Ópusztaszerről, Hódmezővásárhelyről, Tápéról és Szatymazról is érkeznek vendégfellépők a 16 órakor kezdődő műsorforgatagra, a díszvendég ezúttal a Kolo Tánccsoport lesz Tompáról. Fellépnek többek között az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar, Algyői Zsibongó Tánccsoport, Algyői Búzavirág Asszonykórus, Ritmus Tánc- és Fitnesz Stúdió, Szeged Linedance Klub, Király Imre és tanítványai, Koprivanacz Lilla, Török József Hagyományőrző Együttes, Bazsarózsa Nóta- és Népdalkör, Szépkorúak Tánccsoportja, Ficánkák, és a Szeri Népdalkör - tudtuk meg

Ménesi Lajosné

, az Algyõi Tollforgatók Körének szakmai vezetője. Valódi programkavalád vár az érdeklődőkre: az ópusztaszeri népdalkör a nő-férfi kapcsolatot figurázza ki egy vidámnak ígérkező színpadi játék keretében, míg citerások, tárogatók és népdalénekesek szórakoztatják a közönséget. Összesen 18 műsorszámmal készülnek a szombati rendezvényre, melyek között a legkisebbek is megtalálhatják a számukra legérdekesebb programokat a népi játszóházban. A napot a díszvendégek vezette népi táncház foglalja keretbe, 20 óra után az est zárásaként pedig idén először tűzijátékkal búcsúztatják a nyarat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.