Kultúra

Mellettem elférsz - Grecsó Krisztián nagysikerű regényének színpadi változata a BFMK-ban

Mellettem elférsz - Grecsó Krisztián nagysikerű regényének színpadi változata a BFMK-ban

2015. augusztus 18., kedd
Mellettem elférsz - Grecsó Krisztián nagysikerű regényének színpadi változata a BFMK-ban
mellettem_elfersz

"Az előadásban olyan drámákat élhetnek meg a nézők, amiknek súlya van <...>, és jólesően magunkra lehet ismerni." - mondta a Mellettem elférsz című Aegon-díjas regényének színpadi változatáról Grecsó Krisztián író, akinek művét augusztus 20-án, csütörtökön 16 órai kezdettel láthatják az érdeklődők a Rózsavölgyi Szalon előadásában Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A népszerű író azonos címmel megjelent, nagysikerű, immár tízedik kiadásánál tartó családregényét

Léner András

rendező felkérésére dolgozta át színpadra. A három nemzedéket bemutató mű szereplői (

Pogány Judit, Sipos Vera, Sztarneki Dóra, Ozsgyáni Mihály, Sütő András

) és főhőse hisznek az öröklődésben. Dávid, akit

Őze Áron

alakít, egy fájdalmas szakítás, a nagymama megtalált naplója és egy, a családi legendáriumot megkérdőjelező levél vezeti az identitáskeresés útjára. A főhős a jelen elől múltja felé fordul, hogy jobban megértse önmagát és magyarázatot találjon arra, miért alakul így az élete. A történet elindítója egy sokáig lappangó, nehéz szerelmi titok, melynek nyomán mintegy száz évet felölve elevenedik meg egy család több generációjának sorsa. Az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikerének és a belőle készült színpadi mű tanulságaként a szerző azt fogalmazza meg, hogy üres ember az, aki mellett nem fér el a múltja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.