Kultúra

Haladni a korral a V-Tech és Fásy Ádám által? Igen! - Blind Myself interjú

Haladni a korral a V-Tech és Fásy Ádám által? Igen! - Blind Myself interjú

2015. augusztus 31., hétfő
Haladni a korral a V-Tech és Fásy Ádám által? Igen! - Blind Myself interjú
blind_myself01kf

Az Szegedi Ifjúsági Napok negyedik napján lépett fel a Blind Myself, akik a délutáni időpont ellenére hatalmas bulit csaptak. A zenekar énekesével, Tóth Gergellyel és gitárosával, Horváth Istvánnal beszélgettünk a zeneiparról, Fásy mulatóról és az Egyesült Államokról.

- Milyen tervekkel készül az őszre a Blind Myself zenekar?

Tóth Gergely: - Nemrégiben kihoztunk egy új dalt, az a címe, hogy Arccal a savnak, ahhoz készítettünk egy klipet is, az a tervünk, hogy nem sürgetve magunkat, dalonként adunk ki egy, egyelőre S07 névre keresztelt lemezt, a névvel utalva a letöltős-sorozatos világra, most az S07E01-nél tartunk, és majd jön nemsokára az E02 is, készül, nyugodt tempóban, ahogy időnk engedi. Terveink szerint mindegyik szám valamilyen képi megjelenéssel jön majd ki, elvileg a másodikhoz egy szöveges videó lesz, de most van egy klipötletünk, lehet, hogy - ha lesz rá időnk - akkor a ketteshez ellőjük ezt az ötletet, de egyelőre még csak terveink vannak. http://www.youtube.com/watch?v=vw02DVwWKpI

- Az előző album, a Négyszögöl nem a megszokott formában jelent meg, hanem négy, háromszámos kislemezre bontva. Miért döntöttetek így? Van még jövője a hagyományos nagylemeznek?

TG: - Azt lehet látni az egész zeneiparban, hogy a klasszikus, régibb zenekarok külföldön maradnak az albumformátumnál, mondhatni megszokottságból, de a hallgatói szokások abszolút afelé mutatnak, hogy egy-egy dal bőven elég ahhoz, hogy működjön egy zenekar, ami szerintem tök jó dolog és mindenkinek örömhír, egyrészről mert viszonylag kevesebb pénzből is meg lehet jelentetni egy anyagot, és ez nekünk is jó, mert nyugodtabban tudunk dalokat írni, nem kell feltétlenül ez egész lemezanyagot kihozni. Van hat lemezünk, van miből válogatni és nem is elvárás a közönség részéről, mivel ma már mindenki az online videómegosztókon hallgat zenét.

horvath_istvan_blind_myself_mmz

Horváth István: - Azért is jó az EP formátum, mert egy lemezről három vagy négy szám az, ami általában megfogja az embert, a többi gyakorlatilag elveszik a homályba. Azért gondoltuk, hogy hármasával jövünk ki dalokkal, hogy minden dalnak esélyt adjunk, minden dalnak legyen valamiféle képi megjelenítése, több esélyt kapva ez által arra, hogy megmaradjon.

- A Négyszögöl előtt a Szumma névre keresztelt best-of albummal foglalta össze a zenekar addigi munkáját. Mi inspirált abban, hogy előrukkoljatok egy ilyen kiadvánnyal?

TG: - Sok értelme nem volt! (nevet) Azt hittük, hogy jobban fog elsülni, volt egy olyan lehetőség, hogy a Metal Hammer magazin mellékleteként ki lehet hozni, és arra gondoltunk, hogy jó lenne összefoglalni az elmúlt évek munkáját ezen a korongon, főként, hogy ingyenes formátumon tehettük ezt meg. Azért is gondoltuk, mert sok fiatal van, aki még nem hallott a régi dalainkról, hiszen két-három évente megfiatalodik a közönség, és arra gondoltunk, hogy ez jó lesz, de valamiért nem lett akkora lecsapódása, amit gondoltunk, de olyan szempontból büszkék vagyunk rá, hogy fölvettünk egy csomó régi dalt újra, jó munka volt összerakni a lemezt.

- A zenekar nevéhez több meglepő közös produkció kötődik olyan vendégekkel, mint például Fásy Ádám vagy Kefír a V-Techből. Honnan jöttek ezek a nem mindennapi ötletek?

TG: Szeretünk mindenféle hülyeséget kitalálni és megvalósítani. Fásy Ádám úgy jött, hogy a dobosunk,

Jankai Valentin

apukája,

Jankai Béla

a Prognózisban zenélt, így együtt játszott többek közt

Zámbó Jimmyvel

is, és ismerte Fásy Ádámot, aki a demózás közben többször bejött a stúdióba és elismeréssel szólt a zenénkről és innen jött, hogy Fásy műsorában, a Zeneexpresszében mutassuk be az egyik dalt, és akkor lett kész a "Veszélyes Hulladék", eleinte úgy terveztük, hogy olyan klipet csinálunk, mintha ott lennénk, de valójában nem kerülünk be a műsorba, viszont Ádám azt mondta, hogy szívesen leadja a számunkat, így ott lett a premier. http://www.youtube.com/watch?v=dG5ukaTRo80 Kefírrel a V-techből pedig szintén Valentinon keresztül született meg az együttműködés, ahova be kellett ugrania dobolni, meg kellett tanulnia a teljes V-tech programot, ott összehaverkodott Kefírrel, amiből az lett, hogy a Kettőnégy Halloweeni buliján, a Gumizsiráf Díjátadón - ahol mindenki mást csinált, amit egyébként - ott mi Kefírrel nyomtunk el néhány V-tech dalt. http://www.youtube.com/watch?v=_gu7zbiTFu8

- A banda életében volt egy korszak, amíg az Egyesült Államokban működött. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott a zenekar a tengerentúlon?

TG: - Nehéz összefoglalni három évet összefoglalni, nagyon sok tanulságot, rengeteg pozitív élményt és rengeteg iszonyatosan fontos tapasztalatot hozott magával az az időszak, aminek mind a mai napig hasznát látjuk minden szempontból, szuper dolog volt megélni.

- Gyakran jártok Szegedre? Mi a legkedvesebb dolog számotokra a Napfény Városához kapcsolódóan?

HI: - Elsősorban a halászlé! Van egy kedvenc kisvendéglőnk itt Szegeden, ott szoktunk mindig enni, ott olyan a halászlé, hogy nincsenek rá szavak. A régi gitárosunk, Gergő (Édes Gergely - a szerk.) az egész családjának vitt, mert annyira tetszett neki. TG: - Nekem két kedvenc városom van Budapesten kívül, ahol születtem, az egyik Pécs, a másik pedig Szeged, ide szeretek legjobban járni, és ez igaz az egész zenekarra is, mindenhol jó, de ezeken a helyeken több időt töltöttünk, jobban megismerhettük őket. Tavaly a SZIN-en én voltam a nagyszínpad-mester, szeretem a SZIN-t és Szegedet is, gyakran járok ide, idén ez már vagy a hatodik vagy hetedik alkalom.

A Blind Myself két tagjával is beszélgettünk a SZIN-en.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=563910

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.