Kultúra

A nyomorultak musicalnek lelke van + FOTÓK

A nyomorultak musicalnek lelke van + FOTÓK

2015. augusztus 5., szerda
A nyomorultak musicalnek lelke van + FOTÓK
nyomorultak_koztal11_gs

A musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve zárja a szegedi szabadtéri idei évadát. Victor Hugo A nyomorultak című regénye alapján készült Madách Színházi előadás 27 év után tér vissza a Tisza-parti csillagos éjszakába.

Claude-Michel Schönberg

darabja jövőre ünnepli 30. évfordulóját, a Szegedi Szabadtéri Játékok pedig közönsége pedig 27 év után láthatja ismét megelevenedni a darabot a Dóm téren. Az alkotók szerdán a Reök-palotában rántották le a leplet a Madách Színház vendégjátékának kulisszatitkairól, s az is kiderült, többeknek nem ez az első szerepe az

Hugo

monumentális regényéből készült darabban. A színlap egyik legnagyobb húzóneve a produkcióban kétségtelenül

Vikidál Gyula

, aki évekkel korábban Jean Valjean bőrében játszhatott A nyomorultakban. Ezúttal a püspök szerepében tűnik fel

Szirtes Tamás

rendezésében.

Debreczeny Csaba

ugyancsak rutinos A nyomorultak musical szereplő: korábban Győrben a szerelmes fiatalt, Mariust alakította, míg megint más feldolgozásban a lázadó Enjolras szerepét kapta meg. Most a ravasz, érzelmektől mentes Javert felügyelő jutott ki neki, ami a színész elmondása szerint régóta vágyott szerepe volt.

Nagy Balázst

is rendre megtalálja A nyomorultak: Győrben

Korcsmáros György

rendező Marius szerepére kérte fel. Enjolras karaktere azonban sokkal közelebb áll hozzá, a csatajelenetek állandó szereplőjeként mindig valamilyen barikád tetején állva láthatja a közönség. Nagy Balázs azt mondta, A nyomorultak azért lehet a musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve, mert nemcsak gyönyörű zenéje, hanem lelke van, amivel más hasonló műfajban írt darabok nem rendelkeznek. Jean Valjean szereposztása kettős: az egymást követő augusztusi napokon

Tóth Attila

és

Zöld Csaba

váltják egymást a színpadon. A rockzenészről kiderült, Vikidál Gyula hatására választotta a zenész-színházi pályát. Azt, hogy egy darabban szerepelhet gyermekkori kedvenc színészével, a sors rendeltetésének tulajdonítja, bár bevallása szerint van még mit levetkőznie rocker énjéből a színpadon.

Vágó Bernadett

az egyik legtragikusabb sorsú szereplője a több évtizedet felölelő történetnek, ő játssza ugyanis a szegény Fantinet, Cosette édesanyját. Ennek ellenére álomszerepként éli meg az anyai érzésektől túlfűtött karaktert, aki képes még a haját is eladni kislánya boldogulásáért. A fiatal lányt, akit később Jean Valjean fogad örökbe az édesanyának tett ígéret alapján

Tóth Angelika

viszi színre.

nyomorultak_koztal12_gs

Az alkotók hétfőn érkeztek Szegedre, azóta próbálják a Szegedi Nemzeti Színház falai között a produkciót. A szerdai az első este, amikor szembesülnek a Dóm tér hatalmas fekete színpadával.

Tihanyi Ákos

koreográfus szerint bár első ránézésre félelmet kelthet gigantikus játéktér, a színészek hasonló keretek között már próbálták a bejárást. Mint kiderült, a szegedi előadásban Claude-Michel Schönberg művét nem az Amerikában is játszott operai stílus jellemzi majd, itt 60-70 ember egyszerre mozog a színpadon, különleges kavalkádot teremtve ezzel.

A musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve zárja a szegedi szabadtéri idei évadát.Részletek és galéria: http://szegedma.hu/?p=557962

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.