Kultúra

A nyomorultak musicalben nincs holtidő + FOTÓK

A nyomorultak musicalben nincs holtidő + FOTÓK

2015. augusztus 12., szerda
A nyomorultak musicalben nincs holtidő + FOTÓK
nyomorultak_kozonsegtalalkozo09kf

Huszonhét év után csendül fel újra a Tisza-parti város csillagtetős színházában, a Szegedi Szabadtári Játékokon a Victor Hugo monumentális regénye alapján készült musical. A nyomorultak a szabadtéri legjobban várt produkciója az idei évadban, a Reök-palotában ezért újra közönségtalálkozóra invitálták a színház szerelmeseit.

Ezúttal

Sáfár Mónika, Tóth Andrea, Zöld Csaba, Solti Ádám

és

Nagy Sándor

köszöntötte a szegedieket és avatta be őket a pénteki premier előtt A nyomorultak kulisszatitkaiba.

Szirtes Tamás

rendező szintén meghívást kapott a szerdai eseményre, azonban egyéb elfoglaltságok miatt nem tudott részt venni a közönségtalálkozón, így távollétében a Jean Valjean-t alakító Zöld Csaba mesélt érdekességeket a darab hátteréről. Mint kiderült, a Madách Színház produkciója hangsúlyosabb zenei hátteret kapott a teátrumokban eddig játszott feldolgozásoknál, ráadásul a

Tihanyi Ákosnak

köszönhető koreográfia azt is lehetővé teszi, hogy testbeszédükkel még hatékonyabban fejezzék ki érzéseiket a hatalmas Dóm téri színpadon. Zöld Csaba gyermekként, bakelitlemezről hallotta először Vikidál Gyulát az István, a királyban, most pedig nagyon boldog, hogy „rajongóként” és utódjaként az ő oldalán állhat A nyomorultakban. Korábban már dolgoztak együtt a Szegény gazdagokban, de ezúttal Jean Valjean karakterének kibontakoztatásában lehet segítségére. Megtudtuk, Vikidál szívesen segít a színészeknek, próbák alatt gyakran a nézőtérről instruálja őket. Sáfár Mónika örül, hogy kiléphet korábbi primadonnaszerepeiből, s valami másban is próbát tehet, ahová ha tud, humort csempész a karakterbe. Thénardiernéként Nagy Sándor oldalán, feleségeként szerepel a produkcióban. Kettejük színpadi kapcsolata tökéletes összhang, hiszen karaktereikről alkotott elképzeléseik tökéletesen megegyeznek. A színésznő úgy fogalmazott, A nyomorultak musical díszlete miatt olyan, akár egy mozifilm, a ruhák pedig csak fokozzák ezt az érzést. Kiderült, Sáfár Mónika jelmeze összesen 5 kg-ot nyom, ami lényegesen megnehezíti a 19 órakor kezdődő kosztümös próbákat a 60 Celsius-fokos színpadon. Tóth Andrea a rendezőtől kapott meghívást a musical castingjára, végül Eponine szerepét kapta meg a régóta várt darabban. A könyv elolvasása után megtetszett neki Victor Hugo története. A ruhákról, mint nehezítő körülményekről tett említést Nagy Sándor is, aki szerint a nyári forróságban a jelmezek viselése felér egy autóversenyzéssel. Mint mondta, az előadás ritmusa gyors, sosem állnak meg a színpadon az események, nincs holtidő. Egyszerre több mint 40 ember összehangolt koreográfiája látható a színpadon, elképesztő kavalkádot ígér tehát A nyomorultak szegedi produkciója.

A nyomorultak a szabadtéri legjobban várt produkciója az idei évadban, a Reök-palotában ezért újra közönségtalálkozóra invitálták a színház szerelmeseit.Részletek és fotók: http://szegedma.hu/?p=559256

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.