Kultúra

Udvaros Dorottyának az éneklés színészi vérátömlesztés + FOTÓK

Udvaros Dorottyának az éneklés színészi vérátömlesztés + FOTÓK

2015. július 9., csütörtök
Udvaros Dorottyának az éneklés színészi vérátömlesztés + FOTÓK
abigel_koztal12_gs

A műfaj szerelmeseinek valódi musical-csemegét tartogat az Abigél első szabadtéri feldolgozása, hiszen fesztivál-szereposztással, világpremierrel debütál a Dóm téri produkció. Az alkotókkal és színészekkel a REÖK-ben találkozhatott a közönség.

Idei első közönségtalálkozóját tartotta a Szegedi Szabadtéri Játékok szokásos helyén, a REÖK épületében annak ellenére, hogy ezúttal nem a fesztivál nyitóprodukciójának sztárjait láthatta a nagyérdemű. A Budapesti Operettszínház vendégjátéka, az Abigél pénteken kezdődik a Dóm téren, a szervezők ennek apropóján hívták vendégségbe a a kulisszatitkokat és érdekességeket feszegető alkotókat és szereplőket.

Szabó Magda

regénye, s a feldolgozásából született film, sorozat és színházi produkció senki előtt sem ismeretlen. A Budapesti Operettszínház ezúttal viszont egy szabadtéren eddig sosem látott musicallel készül lenyűgözni a szegedi közönséget,

Somogyi Szilárd

rendezésében. Az írónő ugyanis évekkel ezelőtt Somogyi Szilárdnak adta a megtisztelő lehetőséget, hogy a világon először kilépjen a kőszínházi keretek közül, s színpadra álmodja legkedvesebb "lányát", a rendező lekötelezettsége jeleként, valamint az írónő emlékéhez hűen legjobb tudása szerint nyúlt a mintegy 600 oldalas kötethez. Mint mondta, a színházakban már több éve játszott produkcióba a szegedi statiszták is hamar becsatlakoztak, így a hatalmas Dóm téri színpad ezúttal több mint 50 fős leány osztályteremmé változik.

abigel_koztal16_gs

A második világháború alatt játszódó dráma különös, kettős érzéseket vált ki a Vitay Georginát alakító

Vágó Zsuzsiból

annak ellenére is, hogy már negyedik alkalommal láthatja a közönség szegedi előadásban. Az operettszínház musicalénekese bevallása szerint szeret magányos lenni a fogadalmi templomra néző szabadtéri óriási színpadán, hiszen így tudja legkönnyebben átadni a karakterét mardosó érzelmek súlyát.

Udvaros Dorottya

, aki Horn Micit játssza az Abigél-feldolgozásban egy kedves, szerethető, az őt ért traumák ellenére is mosolygós és életvidám asszonyt lát karaktere mögött, aki mindig csak adni akar. Azonnal igent mondott Somogyi Szilárd felkérésének, ugyanis az éneklés számára amolyan színészi vérátömlesztés. Az Abigél összetett mondandóval bír, amit öröm átélni zeneiségéve, akár filmen, színházban lát, vagy könyvben olvas az ember - vallja

Csonka András

, a darab Kőnig tanár ura. Meglátása szerint a pénteken debütáló produkció méltó Szabó Magda regényéhez, s bár a valóságban ő nem az a kimondott tanító alkat, szíve csücske ez a szerep. Mivel a Dóm téri feldolgozás megkövetelte a történet két felvonásban történő összesűrítését,

Nádasi Veronika

, vagyis Zsuzsanna testvér sztorija sérült a Georgina-szál "rovására". Nincs könnyű dolga tehát a színésznőnek, hiszen ilyen kihívásokkal kell szerethető, szerelmes tanítót a színpadra varázsolnia.

abigel_koztal15_gs

Hirtling István

nemcsak a regény írójához és az évek óta töretlen sikerprodukcióhoz, hanem a tavaly télen elhunyt

Balikó Tamáshoz

is szeretne felérni Torma Gedeon igazgató szerepével, előtte ugyanis ő alakította a kálvinista Matula Leánynevelő Intézet vezetőjét. Apránként találkozott szereplőtársaival, vállalása előtt pedig végig azon gondolkodott, elvállalhatja-e Balikó Tamás egykori szerepét. A közönség természetesen az örömteli pillanatokból sem maradhatott ki. A Vitay Tábornokot alakító

Pálfalvy Attila

elárulta, egyszer azt a kritikát kapta, hogy nem elég tábornokos a színpadon, mire a színész úgy reagált: Vitay nem egy G. I. Joe figura, s nem is kell annak lennie.

Mészáros Árpád Zsoltról

kiderült, osztályok fütyülték már ki Kuncz Feri karaktere miatt,

Homonnay Zsolt

pedig katonai iskolában töltött éveiből merít Kalmár tanár úr megformálásához. Az Abigél pénteken debütál a szabadtéri játékok Dóm téri produkciójaként 21 órától.

A Budapesti Operettszínház ezúttal egy szabadtéren eddig sosem látott musicallel készül lenyűgözni a szegedi közönséget.http://szegedma.hu/?p=552629

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.