Kultúra

Rókát szelídít a kis herceg Szegeden

Rókát szelídít a kis herceg Szegeden

2015. június 18., csütörtök
Rókát szelídít a kis herceg Szegeden

Rókát szelídít a kis herceg a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a pénteki kiállításmegnyitón a kis herceg hasonmásverseny győztese fogja megszelídíteni a rókát a regény egyik legismertebb idézetének kapcsán. A „Bolygón innen – Földön túl” című kis herceg-kiállítást június 19-én, pénteken 17 órakor nyitják meg.

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél” – mindannyian ismerjük ezeket a klasszikussá vált sorokat

Antoine de Saint-Exupéry

A kis herceg című regényéből. A pénteken nyíló szegedi kis herceg-kiállítás egy ilyen rókaszelídítéssel indul majd a Móra Ferenc Múzeumban: a hasonmásverseny győztese, a 8 éves

Andor

kis herceg ruhába bújva fog találkozni a jelképes rókával, majd a közönség előtt megszelídíti őt. A „Bolygón innen – Földön túl” című kiállítás kapcsán rendezett kis herceg-hasonmásverseny győztesét a hét elején választotta ki a közönség: az első osztályos Andor bújik majd a kis herceg gúnyába és várja rókájával az érdeklődőket a kiállításmegnyitón. Aki esetleg pénteken nem tud ott lenni, az a szombati Múzeumok Éjszakáján is találkozhat majd a kis herceggel a múzeumban. A tárlat építési munkálatai már a végük felé közelednek: a látogatók bejárhatják majd a kultikus regény minden fontosabb helyszínét. Vulkánt pucolhatnak, naplementéket nézegethetnek, megismerhetik a rózsát, a rókát, a lámpagyújtogatót és az összes legendás szereplőt. A különleges látványvilág és egyedi installációs megoldások főként a kicsiknek, a falakon látható örökérvényű idézetek pedig leginkább a felnőtteknek szólnak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.