Kultúra

Fotókiállítás nyílt Engi Pálma műveiből a szegedi Kontaktpontban

Fotókiállítás nyílt Engi Pálma műveiből a szegedi Kontaktpontban

2015. június 12., péntek
Fotókiállítás nyílt Engi Pálma műveiből a szegedi Kontaktpontban
DSC_3417

Június 10-én két ifjú tehetség is bemutatkozott az Új Nemzedék Plusz Kontaktpontban. Engi Pálma Lélektükör című fotókiállításának megnyitóján nem csak a fiatal fotóst ismerhették meg azok, akik eljöttek, hanem Girán Pétert, Pavlovits Dávid tanítványát, a Virtuózok középdöntősét is, aki gitármuzsikával nyitotta meg a megnyitót.

Girán Péter

8 éves kora óta gitározik, idén végzett az SZTE Zeneművészeti Karának alapszakán, nyáron pedig felvételizni fog a mesterszakra. A fiatal gitáros az elmúlt két évben három nemzetközi gitárversenyt nyert meg. A zenés bevezető után a zenész elmondta, hogy őt a kiállítás emberközpontúsága fogta meg, ehhez igazította a zenéket is, amiket játszott. Ezek után

Engi Pálma

mesélt a kiállított portréiról, természetfotóiról és úgy általában a fotózásról. A SZTEJKI Eötvös József Gimnázium végzős tanulója elmondta, hogy sokat utazik, és útközben mindig megtalálja egy-egy téma. Az egybegyűlt fiatalok megtudhatták azt is, hogy a 19 éves művészt sokan felkérik, hogy készítsen róluk portrésorozatot. Engi Pálma kiemelte, hogy ő nem az aktuális divatot szeretné megmutatni, hanem a kortalan szépséget, ezért mindig határozott elképzeléssel fog hozzá minden munkájához. Girán Péter azt üzeni a fiatal művészpalántáknak, hogy merjenek önmaguk maradni, Engi Pálma pedig azt, hogy figyeljenek a kritikára és tanuljanak az idősebbek tapasztalataiból. Mind a két fiatal művész fontosnak tartja, hogy adjon valamit a nagyobb közösségnek, amiben él. A fotókiállítás őszig lesz látható a Kontaktpontban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.