Kultúra

Roland-öltönyben lépnek színre Az álarcosbál macsói

Roland-öltönyben lépnek színre Az álarcosbál macsói

2015. május 9., szombat
Roland-öltönyben lépnek színre Az álarcosbál macsói
alarcosbal_jelmezterv

Az eleganciájáról, minőségi öltönyeiről ismert Roland Divatház biztosítja az idei Szabadtéri látványos nyitóprodukció, Az álarcosbál bizonyos jelmezeit. Náray Tamás, az előadás jelmeztervezője választotta ki, milyen ruhák illenek a darab kegyetlen politikusaihoz és komoly üzletembereihez.

Modern, letisztult látványvilágú produkciót álmodott meg

Verdi

operájából a rendező

Béres Attila

, valamint

Tihanyi Ildi

jelmez-, díszlettervező és

Náray Tamás

jelmeztervező. Az álarcosbál látványvilágában abszolút tükröződni fog maga a sztori is. A politika sikamlós, kegyetlen talaján történő szerelmi bonyodalmakat rideg, kegyetlennek ható, számtalan tükör borította felület közt játsszák az énekesek. A férfi szereplők és kórustagok jelmeze például a mai komoly, erőt és eleganciát sugárzó üzletemberek megjelenését tükrözi majd. Összesen harmincnégy antracit szürke öltönyt biztosít a Roland Divatház erre a célra. Teljesen az új trendekhez igazodó, rövidített ujjú, slim fit fazonú, üzleti öltönyt választottak ki közösen Náray Tamással, akivel évek óta kitűnő szakmai kapcsolatot ápolnak. A divatház életében még sosem volt ilyen alkalom, hogy egy ekkora szabású színházi produkció látványvilágához járultak volna hozzá. Az álarcosbál legkülönlegesebb fordulatát látványban is az utolsó, báli jelenetben láthatják a nézők. A rideg, elegáns színpadkép után a buja báli hangulat izgalmas show-műsor során tetőzik. Jégcsapoktól és Swarovski-kristályoktól csillogó ruhában, piruettezve érkeznek profi jégtáncosok az operaprodukció báljába. A színpad több száz négyzetméteres jégpályává alakul. A jégrevü csúcspontja pedig világsztár műkorcsolyázó megjelenése lesz:

Katarina Witt

bálkirálynőként érkezik a színre. A történet középpontjában egy titkos és vészjósló szerelem, egy rejtélyes jósnő és egy véres merénylet áll. A nagyszerű színészekre is hatalmas szerep hárul ebben a csodavilágban. Ricardo-t

László Boldizsár

énekli, Amelia szerepébe

Rálik Szilvia

bújik, Renato-t

Kálmándi Mihály

kelti életre. Oscar híres áriáját

Szemere Zitától

hallhatjuk. Ulrica, a jósnő

Wiedemann Bernadett

lesz. Az előadás karmestere egyenesen az Egyesült Államokból érkezik:

Barnaby Palmer

dirigálja az operát. A produkció nem csak a műfaj szerelmeseinek szól, az év kihagyhatatlan előadása Az álarcosbál július 3-án és 4-én.

Nem csak látványos, elegáns is lesz a Szegedi Szabadtéri nyitóprodukciója - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=536068

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.