Kultúra

Már több mint 42 millió forinttal támogatták az Ökumenikus Segélyszervezet akcióját

Már több mint 42 millió forinttal támogatták az Ökumenikus Segélyszervezet akcióját

2015. május 31., vasárnap
Már több mint 42 millió forinttal támogatták az Ökumenikus Segélyszervezet akcióját

Több mint 42 millió forintnyi támogatás gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet május elején indított Felhőtlen gyermekkor elnevezésű akciójában, a gyermeknap alkalmából a segélyszervezet ismét adományozásra hív mindenkit - közölte az MTI.

Az évente több mint 1500 gyermeknek rendszeres segítséget nyújtó szervezet facebookoldalán közzétett felhívásában arra hívja támogatói közösségét, hogy gyereknapon gondoljon azokra a gyerekekre is, akik ha nem kapnak támogatást, úgy napról napra jobban leszakadnak szerencsésebb társaiktól. A segélyszervezet munkája 250 forinttal támogatható a 1353-as adományvonal felhívásával. Az adományvonal hívása mellett a TESCO áruházlánc kasszáinál kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával is bárki hozzájárulhat a gyerekek körülményeinek javításához, a felzárkóztató és közösségi programokhoz, valamint a segélyszervezet nyári táboraihoz. Az Ökumenikus Segélyszervezet május 5-én indított adománygyűjtést és gyermekprogram-sorozatot Felhőtlen gyermekkor címmel. A június közepéig tartó akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a segélyszervezet gyermekeket segítő központjaiban zajló egész éves munkára, melyen keresztül évente másfél ezer gyermek kaphat esélyt a felzárkózásra, a teljesebb gyermekkorra. Az Ökumenikus Segélyszervezet az alapvető ellátás biztosításán túl munkájában a felzárkóztatásra, a fejlesztésre helyezi a hangsúlyt. A lakhatás, ruházkodás és élelmezés mellett fejlesztő pedagógusok bevonásával, közösségi élmények és szabadidős programok, nyári gyermektáborok szervezésével, intézményeinek fejlesztésével segít behozni a rászoruló gyermekeknek a náluk szerencsésebb kortársaikhoz képesti lemaradást. Az akció első 4 hetében már 166 ezer adománykupon talált gazdára a TESCO áruházakban, ami 41 475 000 forintnyi támogatást jelent, a 1353-as adományvonalat 5000-szer hívták 1 300 000 forintot ajánlva föl - közölte a segélyszervezet vasárnap az MTI-vel. A segélyszervezet azt reméli, hogy a gyermeknapi felhívás újabb lendületet adhat a gyermekekért indított országos összefogásnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.