Kultúra

Éneklő Ifjúság hangversenysorozat Csongrád megyében

Éneklő Ifjúság hangversenysorozat Csongrád megyében

2015. április 15., szerda
Éneklő Ifjúság hangversenysorozat Csongrád megyében
enek_zene_kotta

Idén tavasszal immár 23. alkalommal rendezik meg az Éneklő Ifjúság programsorozatát, Csongrád megyében számos hangverseny várja az érdeklődőket.

Szegeden első alkalommal 1935-ben rendezték meg az eseményt tizenkét iskolai kórus, mintegy nyolcszáz énekes részvételével. "Azóta e tavasszal rendezett hangversenyek városunk kóruséletének legállandóbb eseményei, melyeknek kitüntetett szerepe van az iskolai énekkarok tanévenkénti munkájában. Az általános iskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák – bizonyos korszakokban szakképző iskolák és kollégiumok – kórusai, valamint városi gyermekkarok és ifjúsági énekkarok mellett Szegeden az egyetemi ifjúság együttesei is fellépnek a hangverseny-sorozatokban. A koncertek legjobbjai – a Csongrád Megye más városaiban megrendezett koncerteken kitűnt kórusokkal együtt – közös gálahangversennyel zárják a sorozatot" - írja az esemény kapcsán

Gyüdi Sándor

, a Szeged Városi Kórusegyesület elnöke. A programsorozat műsorfüzete letölthető

ide kattintva

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.