Kultúra

Mekk Elek Szegeden remekel

Mekk Elek Szegeden remekel

2015. január 9., péntek
Mekk Elek Szegeden remekel
mekk_elek

Mekk Elek elevenedik meg a Belvárosi Moziban, a Dumaszínház zenés mesejátékát mutatják be január 18-án 10 órától a filmteátrumban.

"Gyertek, gyertek - hogyha mertek!" - benne remek mestert leltek! - harsogja Mekk Elek szócsöve, a papagáj. Gyűlnek is a falubéliek, hogy igénybe vegyék a messze földön híres ezermester szolgáltatásait. Senki nem sejti, hogy Mekk mester a sok káposztáért cserébe csak bosszúságot okoz mindenkinek. A Dumaszínház következő meséje a "rímhányó"

Romhányi József

fergeteges szövegeivel és dalaival megidézett, a televízióból már jól ismert, felejthetetlen kecske. Romhányi Józsefet egy időben mindenki a „Rímhányó Romhányi”-nak hívta. Szamárfül című kötetében gyermekeket és felnőtteket nevettetett meg tréfás, állatos verseivel. A Frédi és Béni című rajzfilmsorozat frappáns szövegeit még Amerikában

Joseph Barbera

és

William Hanna

, a Fox TV csatorna alkotói is megirigyelték. Az 1980-ban készített televíziós sorozat megírásához - a sikert előre megalapozván - Romhányi Józsefet kérték fel. A történet főszereplője egy kecske, Mekk Elek. Ezermesternek adja ki magát, valójában pedig elismeri magáról, hogy nem ért semmihez sem. Számos mesterséggel megpróbálkozik, sokféle munkát, megbízást elvállal, de sokáig mindegyikre alkalmatlannak bizonyul. Az előadásra jegyek kaphatók a Belvárosi mozi pénztárában, 1500 forintos áron.

Névtelen-2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.