Kultúra

Indul a Zenéljünk Együtt! programsorozat

Indul a Zenéljünk Együtt! programsorozat

2015. január 14., szerda
Indul a Zenéljünk Együtt! programsorozat

A szegedi Új Nemzedék Plusz Kontaktpont az IH Rendezvényközponttal együttműködésben január 23-án rendezi meg Zenéljünk Együtt! programsorozatának nyitórendezvényét, melynek vendége a Mentés Másként Trió és a Népzenei Kamaraműhely, a Dugonics András Piarista Gimnázium Kamaraegyüttese.

A programsorozat célja zenész életpályák bemutatása a fiataloknak. Minden alkalommal más zenei stílus ismert és elismert képviselői mutatják majd be életüket. A zenészek személyes tapasztalataiból, tanácsaiból tanulhatnak az ifjú zenészpalánták. Az első alkalom témája a népzene. Milyen egy zenész élete? Hogyan lehet megélni a zenélésből? Hogyan lesz valaki sikeres zenész? Ezekről a kérdésekről is mesélnek majd a Mentés Másként Trió tagjai, valamint a Népzenei Kamaraműhely ifjú növendékei. A beszélgetést követően a közönség is kérdezhet a zenészektől. A rendezvényre nem csak a beszélgetés miatt lesz érdemes ellátogatni. A program végén a fiatalok együtt énekelhetnek és zenélhetnek majd a Mentés Másként Trió tagjaival! Érdemes lesz tehát elhozni a hangszert is, akinek van! A rendezvény 16:00 órakor kezdődik, helyszíne pedig az IH Rendezvényközpont Kávézója. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Itt lehet regisztrálni:

http://tinyurl.com/p52ggry

Program:

16:00 – 16:15 Regisztráció, ráhangolódás 16:15 – 16:30 A szervezők bemutatkozása (Új Nemzedék Plusz Kontaktpont, IH Rendezvényközpont) 16:30 – 17:30 Beszélgetés a Mentés Másként Trió tagjaival, valamint a Népzenei Kamaraműhely, a Dugonics András Piarista Gimnázium Kamaraegyüttesének tagjaival 17:30 – 18:00 Kérdezési lehetőség a résztvevők számára 18:00 – 19:00 Közös zenélés a Mentés Másként Trióval

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.