Kultúra

Pénteken lesz a ParaSzuperSztár döntője

Pénteken lesz a ParaSzuperSztár döntője

2014. december 4., csütörtök
Pénteken lesz a ParaSzuperSztár döntője

Pénteken tartják a fogyatékossággal élők számára szervezett ParaSzuperSztár kulturális tehetségkutató döntőjét Budapesten, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A legjobb előadóművészeti produkciókat felvonultató döntővel egy időben kiállítás is nyílik a nyertes képzőművészeti pályaművekből.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) által szervezett tehetségkutatóra összesen 450-en jelentkeztek, a legfiatalabb nevező 11, míg a legidősebb 90 éves volt. A verseny két kategóriában zajlik, az előadóművészeti produkciók (ének, hangszeres zene, tánc, próza- és versmondás) mellett képzőművészeti alkotásokat (kisfilm, grafika, festészet, fotó, kisplasztika, nép- és iparművészeti alkotás, saját irodalmi mű) is értékel a szakmai zsűri. A pénteki döntőben az a 19 előadóművészeti produkció szerepel, amelyeket az októberi elődöntőkön választottak ki. A nyertes képzőművészeti pályaműveket szintén pénteken, egy kiállítás keretében mutatják be. A tehetségkutató nyertesei között több mint kétmillió forint értékű ösztöndíjat osztanak szét, emellett számos felajánlás érkezett különdíjakra is. A megmérettetés célja, hogy megtalálja azokat a fogyatékossággal élő tehetségeket, akik eddig nem tudták megmutatni képességeiket a nyilvánosság előtt. A szervezők remélik azt is, hogy a verseny segíteni fogja a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi elfogadását és integrációját. Az előadóművészeti kategória zsűrijében

Both András

színművész,

Dévai Nagy Kamilla

Liszt Ferenc-díjas énekes,

Gaudy Babette

képző- és iparművész,

Koncz Gábor

színművész,

László Attila

gitárművész,

Pozsgai Zoltán

zongoraművész,

Tóth Richárd

színész-koreográfus foglal helyet, a zsűri elnöke

Monspart Sarolta

világbajnok tájfutó. A képzőművészeti kategória szakmai zsűrijét

Fark László

grafikusművész, Gaudy Babette képző- és előadóművész,

Hervé Lóránth Ervin

képző- és iparművész,

Illés Vanda

művészettörténész,

Markovics Ferenc

Balázs Béla-díjas fotóművész,

Papp Sándor Zsigmond

író és újságíró,

Pálos György

Balázs Béla-díjas rendező-operatőr és

Teknős Miklós

Pulitzer-emlékdíjas fotóriporter alkotja. Az esemény díszvendége

Herczegh Anita

, a köztársasági elnök felesége lesz. A 19 döntős előadóművészeti produkcióról az

esemény honlapján

lehet bővebb információt találni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.