Kultúra

Médiapályázatot hirdet a Szegedi Akadémiai Bizottság

Médiapályázatot hirdet a Szegedi Akadémiai Bizottság

2014. december 11., csütörtök
Médiapályázatot hirdet a Szegedi Akadémiai Bizottság

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz kapcsolódóan írott műveket, fotókat, mozgóképeket és rádióriportokat vár a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) pályázata január 20-ig, de a pályaműnek december 31-ig meg kell jelennie.

A téma a SZAB tevékenységéhez kapcsolódó munka legyen, mely szabadon feldolgozható, előadók, pillanatképek, hangulatok, illetve a székház és annak működése egyaránt megjeleníthető. Pályázni kizárólag saját munkával lehet. A pályázathoz szükséges adatok megadásán kívül egy rövid szöveges bemutatkozást is mellékelni kell. Beküldési határidő: 2015. január 20. napja, azonban az érvényes pályázathoz a pályaműnek 2014. december 31. napjáig valamely médiában meg kell jelennie.

A következő kategóriákban lehet nevezni:

1. Írott:

Tényeken alapuló írással, például tudósításokkal, interjúkkal, riportokkal, vagy publicisztikákkal (jegyzettel, tárcával, karcolattal, kritikával.) Fiktív, irodalmi írásokat – például verset vagy novellát – nem fogadunk el.

2. Rádióriport:

Egyének és szerkesztőségek pályázhatnak. Időtartam 5-15 perc. Tematikus műsorral, magazinnal, riporttal, jegyzettel, interjúval stb. egyaránt lehet pályázni.

3. Mozgókép:

Kisfilmmel, klippel vagy magazinműsorral.

4. Fotó:

Fotóval és fotósorozattal lehet pályázni, de előnyben részesítjük a portrékat, szocio- és eseményfotókat. További megkötések: a kép rövidebb oldala minimum 800, max. 3000 pixel legyen; minden képnek legyen címe; csak fényképezőgéppel készült alkotások nevezhetnek. A sorozatok egy pályaműnek minősülnek, és 2-8 képet tartalmazhatnak. A pályázó a mű benyújtásával egyidejűleg hozzájárul művének Szegedi Akadémiai Bizottság általi későbbi felhasználásához. A díjak ünnepélyes átadására a Magyar Sajtó Napja alkalmával kerül sor 2015. márciusában. A Bíráló Bizottság összetételét, a kiosztandó díjak számát és a díjazás mértékét a SZAB Elnöksége határozza meg. Az első helyezett alkotók pénzdíj mellett a SZAB ezüstérem elismerésében is részesülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.