Kultúra

Ma kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán

Ma kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán

2014. november 29., szombat
Ma kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán

Szombaton kezdődik a hatodik Desiré Central Station fesztivál Szabadkán. A december 5-ig tartó nemzetközi rendezvényen tizenhárom produkciót láthat a kortárs színházat kedvelő közönség.

Az előadások közül nyolc Magyarországról érkezik. A rendezvényen emellett szerb, francia, belga, szlovén, horvát és macedón művészek is fellépnek. A színházi fesztivál idei alcíme: Dead or Alive, azaz Élve vagy halva. Urbán András, a fesztivál igazgatója korábban elmondta: az alcím kiválasztása minden évben inkább játék, nem feltétlenül van többletjelentése. A fesztivál megnyitóját 19 órakor tartják a szabadkai Jadran Színpadon. Elsőként a párizsi Le Monfort Theatre Akrobaták című produkcióját láthatja a közönség. Az esti produkciók mellett közönségtalálkozókon, kötetlen beszélgetéseken és kritikai szemináriumon is részt vehetnek a nézők. Az úgynevezett Desiré Akadémián

Hód Adrienn, Balázs Zoltán

és

Horváth Csaba

magyar,

Stéphane Ricordel

francia,

Thierry Smits

belga és

Ivica Buljan

horvát színházi szakember ad elő. A Desiré Central Station fesztivál nevét a szervező színház névadója,

Kosztolányi Dezső

becenevéről kapta, és először 2009-ben rendezték meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.