Kultúra

A második szegedi „BONCZ GÉZA 70” emlékest több szempontból is más lesz

A második szegedi  „BONCZ  GÉZA 70” emlékest több szempontból is más lesz

2014. november 27., csütörtök
A második szegedi  „BONCZ  GÉZA 70” emlékest több szempontból is más lesz
boncz_emlekest

Az októberi teltházas Boncz Géza estre sokan nem tudtak már jegyet váltani, így november 28-án megismétlik a különleges előadást a szegedi Belvárosi Moziban. Boncz Géza születésének 70. évfordulóján, Nádas György rendezésében barátai állítanak emléket a nagyszerű írónak és humoristának, aki Szegeden nőtt fel. A második est több szempontból is más lesz, mint az első.

A műsorban szereplő kiváló közreműködők első alkalommal is nagy sikert arattak, így természetesen vállalták a második estet is:

Markos György, Nagy Feró, Papadimitriu Athina, Benkő László

az Omega billentyűse,

Temesi Ferenc, Megyesi Gusztáv

és

Nádas György

. A műsor szerkesztésében és létrehozatalában oroszlánrészt vállalt

Boncz Géza

fia,

Boncz Dániel

is. A műsorban Boncz írásokból és az Atléta Trió dalaiból hangzik el válogatás – a nevetés garantált. Nádas György rendező az első előadás után a sok pozitív elismerés mellett, egy kis kritikát is kapott a közönségtől. Azt kérték tőle, hogy ne csak moderálja az estet, hanem szerepeljen többet. „Géza szívébe minden barátja belefért, a Belváros Mozi termébe sajnos nem - ezért 2014. november 28.-án örömmel ismételünk. Kisebb szerkesztési változtatásokról döntöttünk, lesz például olyan bejátszás Gézától, ami az első alkalommal kimaradt. Továbbá eleget teszek közönségünk kérésének és magam is többet szerepelek a színpadon. Valamint teljesülni látszik egy régóta dédelgetett tervünk. Hónapok óta készülünk egy Szeged városa szempontjából fontos bejelentésre, azt hiszem ez lesz a megfelelő alkalom. ” – mondta Nádas György.

Boncz Gézáról:

Boncz Géza nevét 1974-ben ismerte meg az ország. A Magyar Rádió I. Humorfesztiváljának egyik nyertese volt. Onnantól rendszeres írója és szereplője a Magyar Rádió Kabarészínházának. Boncz humora egyedi, szójátékaira még ma is emlékszik a közönség. 1982-ben alakult meg a Markos-Nádas-Boncz trió, akik egy évtizeden át sikert sikerre halmoztak. Az 1990-es években a csapat több nagylemeze is aranylemez lett. Ugyanebben az évben Boncz Géza zenésztársaival megalakította az Atléta Trió nevű zenekart, ami az abszurd humor és a professzionális jazz unikális elegye volt. 1987-ben megjelent szerzői nagylemeze. 1992-ben tagja lett az „Aladdin és a Skodalámpa” nevű humorista-zenekarnak, melynek énekese Nádas György. Boncz gyakori szereplője és írója a Mikroszkóp Színpadnak. Boncz Géza családja 1945-ben Szegedre költözött, a művész haláláig büszke volt szegedi gyökereire. Munkásságát 1994-ben Karinthy-gyűrűvel, 1998-2000 között három alkalommal, Bon-bon díjjal értékelték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.