Kultúra

90 ezren a szegedi fáraó-kiállításon – Megjelent a tárlat katalógusa

90 ezren a szegedi fáraó-kiállításon – Megjelent a tárlat katalógusa

2014. november 7., péntek
90 ezren a szegedi fáraó-kiállításon – Megjelent a tárlat katalógusa
faraokonyv01

Továbbra is nagy sikerrel fut a szegedi Móra Ferenc Múzeum egyiptomi kiállítása: A fáraók Egyiptomát már több mint 90 ezren látták a megnyitás óta, ezzel újabb rekordokat döntöget a közgyűjtemény. A kerek szám apropóján könyvbemutatót tartanak: november 10-én, hétfőn 18 órakor mutatják be a kiállítást bemutató impozáns kötetet a Móra-múzeumban.

November elején átlépte a 90 ezret a szegedi fáraó-kiállítás látogatottsága: a három helyszínen futó tárlatot kicsik és nagyok, csoportok és egyéni látogatók is nagy számban látogatják. A múzeum eddigi legsikeresebb kiállítása a 2012-es Munkácsy-tárlat volt: akkor közel 50 ezren tekintették meg a legnépszerűbb magyar festő alkotásait. A kerek látogatólétszám apropóján könyvbemutatót szervez a múzeum: megjelent ugyanis A fáraók Egyiptomát bemutató impozáns kötet. A katalógus oldalait lapozgatva az olvasó végigjárhatja a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház és a Kass Galéria termeit, megismerkedhet a különleges műtárgyakkal, az elképesztő legendákkal, a lenyűgöző vallási szokásokkal, uralkodókkal és az ókori egyiptomi emberek mindennapjaival is. A kötet közel 200 oldalon keresztül vezeti körbe az olvasót gyönyörű illusztrációk és egész oldalas fotók segítségével. A könyvet az egyik szerző, a kiállítás társkurátora,

Győry Hedvig

egyiptológus mutatja be november 10-én, hétfőn 18 órakor a Móra Ferenc Múzeum újonnan kialakított közösségi terében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.