Kultúra

Ötvenéves szülinapján frissebb mint valaha: mozikban a The Beatles kultfilmje

Ötvenéves szülinapján frissebb mint valaha: mozikban a The Beatles kultfilmje

2014. október 28., kedd
Ötvenéves szülinapján frissebb mint valaha: mozikban a The Beatles kultfilmje
beatles_01

A fekete-fehérben készült áldokumentumfilmet pontosan fél évszázada, 1964-ben mutatták be Angliában, nálunk pedig 1968-ban láthatták először a Beatles-lázban égő rajongók.

Ekkortájt már világszerte tombolt a Beatlemánia, és a lelkesedés a világhírű gombafejűek zenéje iránt a mai napig kitart. Az Egy nehéz nap éjszakája című alkotást most limitált ideig mozivásznon nézhetjük újra Magyarországon, méghozzá HD minőségben (4k-ban), újrakevert 5.1-es hangzásban, ami szinte a mai filmekéhez hasonló élményt nyújt a mozinézőknek. A film zenéjét

Giles Martin

producer irányítása alatt a híres Abbey Road Studióban keverték újra. Október 30-tól a Belvárosi mozi műsorán! A mozi

John, Paul, George

és

Ringo

egy őrült napját követi nyomon, amikor viharként rájuk ront a hírnév. Elhatározzák, hogy életükben először áthágják a szabályokat: az elkövetkező 24 órában sutba vágják kötelezettségeiket és belekóstolnak a szabadságba. A négy gombafejű (John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr) szereplésével készült mozi angliai bemutatója 1964-ben a Londoni Pavilion Theatre-ben volt. A filmben olyan mindenki általismert számok hangzanak el, mint például a She Loves You vagy az I Wanna Be Your Man. Érdekesség a filmmel kapcsolatban, hogy a címadó betétdalt (A Hard Day’s Night) John Lennon és Paul McCartney egyetlen éjszaka alatt írta, a „Beatles” szó maga, azaz az együttes neve pedig egyszer sem hangzik el a film alatt. A The Beatles töretlen népszerűségét mutatja, hogy számaikat a mai napig játsszák különböző emlékzenekarok koncertjein és zenés színpadi darabokban. 2014-re a négy gombafejűből már csak Paul McCartney és Ringo Starr maradt köztünk, ők azonban mindketten koncerteznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.