Kultúra

Akiknek egy banánnal gratulált a Pantera frontembere – interjú a Leander Rising zenekarral

Akiknek egy banánnal gratulált a Pantera frontembere – interjú a Leander Rising zenekarral

2014. szeptember 2., kedd
Akiknek egy banánnal gratulált a Pantera frontembere – interjú a Leander Rising zenekarral
SZIN3-104leander

A hazai metálszíntér egyik szép pályát befutó bandája, a Leander Rising is fellépett a Szegedi Ifjúsági Napokon. Voltak már Slash előzenekara, felléptek úszóruhás nagymamák előtt és Phil Anselmo is személyesen gratulált dalukhoz. A nemzetközi karriert is maga mögött tudó csapat hangulatos koncertet adott a fesztiválozóknak.

- Hamarosan érkezik a második Leander Rising korong, mit érdemes tudni róla? Mennyiben különbözik az első lemeztől?

-

Takács „Jozzy” József

: Szeptember folyamán fog megjelenni az új anyag, az ezzel járó munka meghatározta a nyarunkat, meg kellett találnunk az egyensúlyt a fellépések és stúdiózás között. Ebben sokat segített, hogy Vörös Attila, a gitárosunk saját házi stúdiójában vettük fel a lemezt, a keverést pedig Köteles Leander, az énekesünk/basszusgitárosunk végezte, így rugalmasan folyt a munka és erőltetett menetben, de sikerült még a nyáron elkészíteni az új lemezt. -

Köteles Leander

: A második lemez hasonló lesz a Szívidomárhoz, az első kiadványunkhoz, ugyanaz a hangulat jellemzi, ami plusz az előzőhöz képest, hogy amíg korábban főként én és Attila írtuk a dalokat, ezúttal mindenki kivette a részét a dalszerzésből. Ennek eredményével mindenki megismerkedhet a közeljövőben, ugyanis az őszi lemezbemutató turnén már játszani fogjuk az új számokat.

- Szóba került a bemutatkozó lemezetek, a 2012-es Szívidomár, milyen fogadtatásban részesült a debütáló album?

-

Budai Béla

: Nagyon pozitív visszhangja lett a Szívidomárnak, bár mivel a rajta szereplő dalok már régóta ismertek voltak a közönség számára, nem is okozott nagy meglepetést az anyag, azonban az új számok közül is több egyből nagy közönségkedvenc lett, mint például a 8. Főbűn. Ami meglepett minket, hogy a külföldi koncertjeinken is ismerik a számainkat, Németországban akadt olyan fellépés, ahol a nem magyar nyelvű közönség is fújta a dalokat.

- Gyakran jártok külföldre koncertezni?

- T. J.: 2013 előtt sokszor jártunk a határon túli területeken, az utóbbi időben megritkultak ezek az alkalmak, de azért még mindig szoktunk fellépni a környező országokban, Szlovákiában, Romániában, Ausztriában, illetve Csehországban és Németországban is adtunk már koncertet, hamarosan pedig Finnországban turnézunk majd a finn Apulanta társaságában.

- A Leander Rising rövid idő alatt jelentős sikereket tudott elkönyvelni, gyorsan robbantatok be a metálzenei körökbe. Miben látjátok ennek az okát?

- K. J.: A fantasztikus zenei teljesítmény (nevet)! A legfontosabb a hitelesség és a jó dalok, amelyekkel azonosulni tud a közönség.

SZIN3-108

- Milyen a jó dal?

- K.J.: Az, amelyik igazán megszólítja a hallgatóságot, amelyre azt mondja a rajongó, hogy ha ő is tudna zenélni, akkor ilyen számot írna.

- Mi volt eddig a legkülönlegesebb koncertélményetek? Történt már valami váratlan veletek a színpadon?

- T. J.: Számomra a legmaradandóbb és legkülönlegesebb a tavaly februári koncertünk, amikor Slash előtt léptünk fel. - K. J.: Idén nyáron felléptünk egy strandon is, nem mindennapi közönség előtt: úszóruhás nagymamák alkották a keménymagot, valamint egy friss házaspár is keresztülvonult a koncerten, a násznéppel együtt. - B. B.: Balesetek is előfordulnak, a mai koncerten például Jozzy felpattant a dobemelvényre és ugrott róla egy nagyot, amivel hátrébb rúgta az egész cuccot, a cintányérok meg csak jártak össze-vissza (nevet). Meg ne felejtsük ki a tavalyi Hegyaljás fellépésünket, amikor az „I’m broken” közben maga Phil Anselmo jött fel a színpadra egy banánnal a kezében(!), hogy gratuláljon nekünk.

- Mennyire kötődtök Szegedhez? Gyakran jártok a városban?

- K. J.: Jól ismerjük Szegedet, sokat járunk ide, a SZIN-en már két éve játszunk, nekem a nagyszüleim itt ismerték meg egymást, Jozzy-nak pedig itt él a testvére, szóval nagyon szeretjük várost, öröm itt lenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.