Kultúra

Fehér László alkotásaiból nyílt kiállítás Szegeden

Fehér László alkotásaiból nyílt kiállítás Szegeden

2014. szeptember 11., csütörtök
Fehér László alkotásaiból nyílt kiállítás Szegeden
Fehér László

Fehér László Kossuth-díjas festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön Szegeden, a Reök-palotában.

Erdész László

, a kiállítás kurátora a megnyitón elmondta, a szecessziós palotában bemutatott mintegy három tucat festmény legtöbbje még soha nem szerepelt kiállításon, néhány friss alkotás még címet sem kapott a művésztől. Ezek legtöbbje tondó, a kör alakú képek szerkesztése és egyedi perspektívája ugyanis az elmúlt években nagyon foglalkoztatja a festőt. A tárlat látogatói azonban találkozhatnak Fehér László néhány ikonikusnak számító képével is: többek között barátjáról,

Lugossy Lászlóról

készült különös, magába forduló portréjával vagy például a Pihenő című festménnyel. Fehér László egyike a legizgalmasabb magyar kortárs festőknek, és azon kevesek egyike, akit külföldön is megbecsülnek és szeretnek. A hetekben Berlinben látható tárlata, hamarosan pedig Lengyelországban nyílik több mint száz alkotást bemutató kiállítása - mondta a kurátor.

Fehér László

A tárlaton szereplő festmények szinte mindegyikét

Viktor Meshikoff

kölcsönözte a kiállítóhelynek. Az orosz származású műgyűjtő elárulta, azért kezdte el gyűjteni több mint negyedszázada az akkor még kevesek által ismert művész alkotásait, mert egyszerűen tetszenek neki a festő képei. Úgy fogalmazott, szereti Fehér László világlátását, mással össze nem téveszthető képi világát és folyamatosan megújuló stílusát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.