Kultúra

Első világháborús dokumentumfilmet vetítenek a Belvárosiban

Első világháborús dokumentumfilmet vetítenek a Belvárosiban

2014. május 21., szerda
Első világháborús dokumentumfilmet vetítenek a Belvárosiban

Ingyenes filmvetítés lesz május 25-én 15.30-tól a Belvárosi moziban "...És a levelek lehullottak..." címmel, az első világháborús szegedi hős, Dombay Miksa Ágoston újratemetése kapcsán.

film plakát másolata

Amint arról kedden beszámoltunk, az első világháborúban Doberdón, majd az Isonzó felső szakasza mentén harcoló szegedi 46. gyalogezred egykori zászlóaljparancsnokára, D

ombay Miksa Ágostonra

(eredeti nevén Diendorfer) emlékezik a Meritum Egyesület a Testamentum Kft.-vel és a Belvárosi Mozival közösen 2014. május 25-én, a Hősök Napján. A jelöletlen sírba temetett Dombay Miksa ezredes hamvait 2013. szeptemberében találták meg és exhumálták Jászapáti város köztemetőjében. Búcsúztatása és újratemetése a Belvárosi temetőben, a Hősök keresztjénél lesz. A szertartást

Kiss-Rigó László

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke végzi. Az újratemetést követően bemutatják az “… És a levelek lehullottak...” című, a cs. és kir 46. gyalogezred útját végigkövető – a Médiatanács támogatásával készült – filmet a Belvárosi moziban, ahol az első világháború és a 46. gyalogezred történetét feldolgozó kiállítás is megtekinthető lesz. Az eseményen a Meritum Egyesület meghívására egy közel tíztagú olasz (doberdói) delegáció is részt vesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.