Kultúra

Első Japán-nap Szegeden (HELYSZÍNVÁLTOZÁS!)

Első Japán-nap Szegeden (HELYSZÍNVÁLTOZÁS!)

2014. április 17., csütörtök
Első Japán-nap Szegeden (HELYSZÍNVÁLTOZÁS!)
japannap

Április 19-én a Japán kultúra költözik a városba, zene, rajzfilm, gésák, divat, irodalom és Q&A a Grandban. A korábban meghirdetett D2 helyett az IH Rendezvényközpontba várják az érdeklődőket!

Budapest, Veszprém, Sopron és Debrecen; az említett városok immár több éve adnak otthont olyan rendezvényeknek, amiket a Japán kultúra iránti tisztelet és rajongás tükrében szerveznek. Idén Szeged sem marad ki a kelet egzotikus világának megidézésből, hiszen a napfény városában most szombaton először szerveznek Japán-napot.

Japán egyetemisták is segítenek

A lelkes fiatalokat összefogó SZAFT (Szegedi Anime Függő Társaság) vezényletében, egy egész napos programsorozattal hódolhatnak szenvedélyüknek az érdeklődők, vagy szerezhetnek újabb ismereteket Japánról azok, akik a japán animációs filmek és képregények rajongói, kedvelik a harcművészeteket vagy éppen a Szegedi Tudományegyetem falai között japán nyelvtanulásra adták a fejüket. Az első Japán-nap autentikusságát azonban nemcsak a színes és változatos programok jelenítik meg (lesz előadás a gésákról, a japán irodalomról, a japán divatról), hanem Szegeden tanuló japán egyetemisták is elkísérik a kíváncsi látogatókat e távoli kultúra világának megismerésében. 2014. április 19-én az IH Rendezvényközpontban, majd a Grand Caféban várja hát az ingyenesen látogatható Japán-nap kicsiket és nagyokat. Egy napra Szegedre költözik így a távol-kelet, aki kíváncsi rá, ne hagyja ki ezt a lehetőséget.

Helyszínek:

az IH Rendezvényközpont (Felső Tisza-part 2) és a Grand Café Szeged (Deák Ferenc u. 18.)

Program:

IH Rendezvényközpont

10.00: Megnyitó 10.10: Akusztikus koncert - Kurokawa Taka 10.45: Amit a japán nyelvről tudni kell 11.25: Animatiné - Kotonoha no niwa 12.30: „Nem mese! Anime” 13:10: „A mi fiunk!” 13.50: Gésák 14.30: A japán divatról 15.10: Beszélgetés a Cosplayről 15.50: Közös átvonulás a Grand Caféba

Grand Café

16.00: Kendo bemutató 16.30: Ninjutsu bemutató 17.10: Japán irodalom és költészet 18.05: Q&A a szegedi japán egyetemistákkal Egyéb programok: - Karuta - hagyományos kártyajáték - Manga rajzsarok - Bonsai kiállítás - Japánban jártunk - fotókiállítás - Yukata próba - magadra öltheted a hagyományos japán öltözéket - Pálcika használó verseny A belépés díjtalan! *A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

Facebook esemény link.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.