Kultúra

Csárdáskirálynő, Elfújta a szél - új szereposztás Szegeden

Csárdáskirálynő, Elfújta a szél - új szereposztás Szegeden

2014. február 4., kedd
Csárdáskirálynő, Elfújta a szél - új szereposztás Szegeden
elfujta a szel

Új szereposztásban kerül színre a Budapesti Operettszínház két produkciója, a Csárdáskirálynő és az Elfújta a szél júliusban a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A kizárólag a szegedi rendezvényre összeállított szereposztás szerint

Kálmán Imre

a Csárdáskirálynő című operettjében

Dolhai Attila

Edvin szerepébe bújik,

Leopold Máriát

, Lippert-Weilersham hercegét

Balázs Péter

, míg Feri bácsit

Forgács Péter

játssza július 11-12-én - közölte

Kerényi Miklós Gábor

, a darab rendezője, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a keddi, budapesti sajtótájékoztatón. Az előadásban színre lépnek a karaktereiket régóta sikerrel játszó művészek, így

Bordás Barbara, Fischl Mónika, Boncsér Gergely, Dancs Annamária, Szendy Szilvia, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid, Kállay Bori

és

Faragó András

is. Kerényi Miklós Gábor hangsúlyozta: a történet az első világháborúban játszódik, s mivel idén van a világégés 100. évfordulója, ezt az alkotók is kiemelik majd. A díszlet háttere hatalmas kétfejű sas lesz, ebben jelenik meg az Orfeum, a hercegi palota és a szálloda enteriőrje.

Somogyi Szilárd

, az Elfújta a szél című musical rendezője elmondta: Scarlettet

Janza Kata

, Ashley-t Dolhai Attila, Pittypat nénit

Lehoczky Zsuzsa

alakítja július 18-án, 19-én és 20-án. A darabban új karakterek jelennek meg: így például Scarlett testvére, Suellen, valamint Pork komornyik és Jack, a szolgáló. Suellen-t

Nádasi Veronika

, a komornyikot

Ekanem Bálint

, a szolgálót

Ecoma Emmanuel

játssza. Belle Watling szerepét

Szulák Andrea

veszi át, Melanie-t

Muri Enikő

alakítja, a kegyetlen adószedő

Pintér Tibor

lesz. Somogyi Szilárd hozzátette: a tavalyi előadáshoz képest változás az is, hogy a darabban fekete bőrű énekesek is szerepet kaptak az írónő jogait képviselő Margaret Mitchell Alapítvány kérésére.

Harangozó Gyula

, a szabadtéri játékok művészeti igazgatója kiemelte: az 1914-ben született Csárdáskirálynő igazi monumentális alkotás, amely valódi pompájában a szegedi színházi eseményen tud majd megmutatkozni Magyarországon. A Szegeden látható produkció egyediségét adja a szereposztás, amelyet kőszínházban nem lehet látni. Hozzáfűzte, hogy a tavalyi szezon egyik legnagyobb sikere az Elfújta a szél volt, ezért a nagyközönség igényét tekintetbe véve idén is műsorra tűzik a fesztiválon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.