Kultúra

Táncvarázs Mórahalmon

Táncvarázs Mórahalmon

2013. december 23., hétfő
Táncvarázs Mórahalmon
1012822_454006164722515_62529781_n

Az Aranyszöm Rendezvényház színháztermében rendezték meg december 22-én az Arlechino Táncegyesület 10 éves múltra visszatekintő karácsonyi gáláját. A már hagyománynak számító esemény kapcsán a különböző korosztályok képviseletében fellépő fiatalok ismerőseik, rokonaik, barátaik előtt is számot adtak a tanév során szerzett tudásukról.

Az egyesület tagjai ünnepi hangulatot teremtve, látványos koreográfiák és összehangolt mozdulatsorok formájában mondtak köszönetet hozzátartozóik és Mórahalom város részére, az eddigiek során nyújtott támogatásukért. A

Füge Ildikó

vezette Táncegyesület hivatalosan 1995-ben jött létre. Az egyesület keretein belül majorett illetve jazz balett oktatása történik, az óvodások pedig az aerobik lépéseivel ismerkedve sajátíthatják el a modern táncok alapjait. Nagy hangsúlyt fektetnek a különböző formációk képzésére, hogy a gyerekek versenyképes koreográfiával tudjanak érvényesülni mind országos, mind nemzetközi szinten. Bár elsősorban a tánc szeretete tömöríti egybe az egyesület tagjait, mégis kiemelkedő fontosságúnak tartják a sikeres versenyszerepléseket, hiszen kitartó munkájuk eredményét látva a táncosok is nagyobb lelkesedéssel készülnek évről évre. A fiatalok a 2013-as év folyamán ellátogattak Aradra és Bécsbe, majd a magyar bajnokság következett, ahonnan fényes érmekkel és áldozatos munkájukat méltató elismerésekkel térhettek haza. Az Arlechino Táncegyesület egy összetartó közösség, ahol az idősebb generációk a fiatalokat felkarolva, egy családként gyakorolják a tartást adó, egyben jellemformáló táncmozdulatokat. Ezt testesíti meg a karácsonyi gála, melynek során a hozzátartozók büszkén figyelhetik hogyan keresztezi egymást a kezdeti lépések bizonytalansága illetve a sok éves gyakorlás eredményessége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.