Kultúra

Fényképet találtak Van Gogh megsemmisült napraforgós festményéről

Fényképet találtak Van Gogh megsemmisült napraforgós festményéről

2013. szeptember 18., szerda
Fényképet találtak Van Gogh megsemmisült napraforgós festményéről

Ritka fényképre bukkantak Japánban Vincent van Gogh egy napraforgós festményéről, amely megsemmisült még 1945-ben az ázsiai szigetországban - adta hírül a BBC.

Hat napraforgó - más források szerint Váza öt napraforgóval - című képét

Van Gogh

1888-ban festette. A fotó, amelyre egy japán múzeum levéltárában bukkantak, első ízben mutatja meg, hogy a művész pontosan hogyan akarta láttatni a képet. A fotó alapján narancsszínű keretben akarta kiállítani festményét, amely szokatlan volt korában. A kép utolsó tulajdonosa egy japán műgyűjtő volt, aki a művet 1920-ban hazájába vitte, azon belül Oszakába. A 2. világháborúban azonban elpusztult a festmény amerikai bombázások okozta tűzben. Ennek ellenére bőven maradt még napraforgós festmény Van Goghtól, mivel kedvenc témája volt ez a virág. Temetésén ravatalát barátai napraforgókkal borították be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.