Kultúra

Minisorozatot készítenek a Fargóból a Coen testvérek

Minisorozatot készítenek a Fargóból a Coen testvérek

2013. augusztus 7., szerda
Minisorozatot készítenek a Fargóból a Coen testvérek
fargo-francesmcdormand

Billy Bob Thornton főszereplésével minisorozatot készítenek a Fargo című Oscar-díjas filmjükből a Coen testvérek - számolt be róla a BBC online.

Joel

és

Ethan Coen

1996-ban

Frances McDormandre

írták a Fargo főszerepét. A színésznő, aki Oscart kapott alakításáért, állapotos seriffet alakított, aki két ostoba bűnöző nyomában járva derít fel egy bizarr bűnügyet. Coenék a legjobb eredeti forgatókönyv Oscarját kapták a történetért az amerikai filmakadémiától. A filmjükből tervezett tízrészes tévésorozatot az amerikai FX csatorna számára készítik. A szériában új szereplők is megjelennek majd és a forgatókönyv is változik. Az 57 esztendős Thornton szerepe szerint "gyökértelen, manipulatív férfit játszik, aki egy kisvárosi biztosítási ügynököt a romlás útjára terel". Thornton korábban Coenék Az ember, aki ott sem volt és Kegyetlen bánásmód című filmjeiben is szerepelt.

John Landgraf

, az FX csatorna főnöke szerint a Fargo televíziós változata "módfelett hű lesz a filmhez". A felvételeket Kanadában készítik, a sorozatot pedig már jövő tavasszal láthatják az amerikai nézők. A Coen testvérek executive producerként bábáskodnak a minisorozat fölött. A Fargót az Amerikai Filmintézet a száz legjobb amerikai film közé sorolta és 2006-ban felvették az amerikai Nemzeti Filmregiszterbe is. A

BBC online

felidézte, hogy bár a feketekomédia azzal kezdődik, hogy a nézők igaz történetet látnak a filmvásznon, Joel Coen később elismerte, hogy valójában az egész történet fikció volt. Mint mondta, úgy gondolkodtak: a közönség könnyebben elfogadja, amit a vásznon lát, ha azt hiszi, hogy valóban megtörtént. A filmes fivérek legutóbb májusban Cannes-ban jelentkeztek új filmmel: az Inside Llewyn Davis a fesztivál zsűrijének nagydíját kapta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.