Kultúra

Zene határok nélkül – ezúttal Fassang Lászlóval + FOTÓK

Zene határok nélkül – ezúttal Fassang Lászlóval + FOTÓK

2013. július 21., vasárnap
Zene határok nélkül – ezúttal Fassang Lászlóval + FOTÓK
ORGONA-koncert_mj 010

Ingyenes koncertsorozatot és képzéseket tartanak Szegeden és Zentán a „Zene határok nélkül” program keretében. A nemzeti összetartozást és a testvérkapcsolatok ápolását is szolgáló projekt keretében Fassang László koncertezett a dómban.

Nem mindennap van lehetősége egy művésznek olyan különleges térben és hangszeren játszani, mint a szegedi dómban, ezért

Fassang László

Charles-Marie Widor

VI. Orgonaszimfóniáját választotta szombati koncertjének egyik darabjaként. Ezenkívül egy improvizációval kápráztatta el a közönséget a fiatal orgonaművész. „Ez a projekt számomra nagyon jól alátámasztja a zenélésnek a lényegét, hiszen a zenének az a lényege, hogy azokat a határokat átlépjük, amelyek adott esetben emberek között létrejönnek. Ezen felül amikor egy zenész készül egy koncertre, akkor igyekszik a saját határait is átlépni, hogy egy teljesen szabad gondolat és zenei érzelmi áramlás jöjjön létre” – fogalmazott portálunknak Fassang László. A Belvárosi Plébánia és a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ összefogásával létrejött határon átnyúló projekt keretében a koncertsorozaton és képzéseken kívül a zentaiak felújítják a Jézus Szíve templom orgonáját. Az orgonakoncert-sorozat keretében augusztus 19-én

Szabó Balázs

, míg szeptember 14-én

Kosóczki Tamás

orgonaművész hangversenyére invitálják az érdeklődőket. A 19 órakor kezdődő hangversenyek ingyenesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.